Harghita: Control al inspectorilor ITM la brutăria din Ditrău, pe linia aspectelor semnalate de localnici

Harghita: Control al inspectorilor ITM la brutăria din Ditrău, pe linia aspectelor semnalate de localnici

Specialiştii Inspectoratului Teritorial de Muncă (ITM) Harghita efectuează, luni, un control la brutăria din Ditrău, în urma acuzaţiilor lansate de unii localnici, foşti angajaţi, despre condiţiile de muncă, modul de salarizare şi comportamentul patronului.

Inspectorul şef al ITM Harghita, Dorin Male, a declarat, pentru AGERPRES, că se efectuează un control "pe linie de relaţii de muncă şi securitate şi sănătate în muncă", în fapt aspectele sesizate de oamenii din sat în ultima vreme.

În legătură cu prezenţa celor doi muncitori srilankezi, Dorin Male a precizat că a fost efectuat deja un control, împreună cu Biroul de Imigrări, în urma căruia s-a constatat că aceştia lucrează în mod legal.

Mai mulţi localnici din Ditrău au acuzat, sâmbătă, la o adunare sătească, faptul că au muncit în condiţii inumane la brutăria din sat, că lucrau mult mai multe ore decât erau pontaţi, că nu erau plătiţi suficient şi că patronul s-ar fi purtat cu ei foarte urât . AGERPRES/(A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Irina Poenaru, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 VIDEO Imagini apocaliptice în Grecia...