Harghita: Pădurar internat în spital, după ce a fost atacat de un urs

Harghita: Pădurar internat în spital, după ce a fost atacat de un urs

Un pădurar a fost internat în spital după ce a fost atacat de un urs în timp ce se afla într-o pădure de pe raza comunei Bilbor, bărbatul suferind leziuni în zona cervicală. Purtătorul de cuvânt al Direcției Silvice Harghita, Szabo Istvan, a declarat pentru AGERPRES că în cursul zilei de joi patru angajați ai Ocolului Silvic Borsec se aflau într-o zonă forestieră de pe raza comunei Bilbor, unde efectuau lucrări de marcare.

La un moment dat, în zonă a apărut un urs care a reacționat violent, l-a lovit în zona gâtului pe un pădurar de 47 de ani și apoi a fugit. Szabo Istvan a spus că totul s-a întâmplat într-un timp foarte scurt, iar angajații Direcției Silvice nici nu și-au dat seama de unde a apărut animalul.

Bărbatul rănit de urs a fost transportat la Spitalului Municipal din Toplița, după care a fost transferat pentru tratament de specialitate la secția de boli infecțioase a Spitalului Județean din Miercurea Ciuc.

Specialiștii nu au o explicație exactă pentru comportamentul violent al ursului, dar este posibil ca pădurarii să se fi aflat în zona în care acesta își avea culcușul și să fi fost deranjat de prezența lor.

Acesta este primul caz din 2016 în care o persoană este atacată de urs. Anul trecut, potrivit datelor furnizate de Agenția pentru Protecția Mediului Harghita, în județ s-au înregistrat 177 de pagube produse de animalele sălbatice, în 101 cazuri fiind vorba despre urși.

De asemenea, în 2015, cinci harghiteni au ajuns la spital după ce au fost atacați de urs, numărul fiind mai mare decât în 2014.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Așa o fi? /

4 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

5 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria