Harghita: Raduly Robert câștigă al patrulea mandat de primar la Miercurea Ciuc; UDMR pierde Primăria Odorheiu Secuiesc

Harghita: Raduly Robert câștigă al patrulea mandat de primar la Miercurea Ciuc; UDMR pierde Primăria Odorheiu Secuiesc

Candidatul UDMR, Raduly Robert Kalman, a câștigat al patrulea mandat consecutiv la Primăria Miercurea Ciuc, în vreme ce UDMR a pierdut Primăria Odorheiu Secuiesc, arată numărătoarea paralelă a voturilor realizată de Uniune.

Președintele UDMR Miercurea Ciuc, Fuleki Zoltan, a declarat că este "sută la sută sigur" că Raduly Robert a câștigat alegerile, iar liderul UDMR Teritorial Ciuc, Borboly Csaba, a anunțat că acesta a câștigat 72 la sută dintre voturi, potrivit numărătorii paralele. De asemenea, potrivit acelorași surse, UDMR a câștigat și peste două treimi din locurile în Consiliul Local Miercurea Ciuc. Prezența la vot la Miercurea Ciuc a fost una redusă, de aproximativ 33,9 la sută.

'Suntem sută la sută siguri că a Raduly Robert Kalman a câștigat alegerile. Cred, conform datelor, că vom avea două treimi în consiliul local. Le mulțumesc celor care au participat la aceste alegeri, indiferent dacă ne-au votat pe noi sau pe altcineva, pentru că ei sunt oamenii care duc mai departe democrația în orașul acesta, în țara acesta și fără să participăm la vot nu putem să păstrăm o democrație bună și viabilă', a declarat Fuleki Zoltan.

La rândul său, liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a punctat faptul că, în următorul mandat, administrația din Miercurea Ciuc trebuie să se ocupe, cu precădere de problemele tinerilor dar și de atragerea de investiții.

Acesta a apreciat că această campanie electorală a fost una pozitivă, lucru care ar trebui să se întâmple și în toamnă, când alegătorii maghiari trebuie să fie uniți.

'De ani la rând o astfel de campanie fără atacuri sub centură nu am avut și eu cred că așa trebuie să continuăm și la toamnă, când trebuie să ne reunim pentru parlamentare. Vom fi și mai mulți, dar campania electorală va fi una pozitivă și eu cred că alegătorii maghiari vor fi uniți, la toamnă vom avea o listă care poate să fie sprijinită', a declarat Borboly Csaba.

Prezent la sediul UDMR Ciuc, deputatul Korodi Attila, a susținut că în localitățile în care contactul dintre candidați și alegători a fost mai intens și întâlnirile directe au fost mai dese, prezența la vot a fost mai puternică.

'Lucrul acesta contează în tot ceea ce înseamnă acțiune politică. De ce? Pentru că, la ora actuală, cum candidații au intrat în curțile oamenilor și au vorbit cu ei direct despre ceea ce cred despre următorii patru ani de zile, cred că inițiativa civică trebuie să fie și în sensul invers — ca, în următorii patru ani, pentru ca o localitate să meargă într-un sens bun al cuvântului, și cetățenii trebuie să se întoarcă la primărie și să spună, având această deschidere din campanie, tot ce gândesc ei despre bunul mers al lucrurilor', a spus Korodi.

Raduly Robert Kalman, aflat la sediul UDMR Ciuc, nu a transmis niciun mesaj alegătorilor și nu a participat la conferința de presă în care s-a anunțat victoria sa. Raduly Robert Kalman și-a dat demisia din funcție anul trecut, după ce a fost trimis în judecată de DNA, într-un dosar în care este acuzat de abuz în serviciu. În același proces, care se află pe rolul Tribunalului Mureș, mai este judecat și viceprimarul Szoke Domokos.

Liderul UDMR Ciuc, Borboly Csaba, a mai anunțat că, potrivit numărătorii paralele, Uniunea a pierdut primăria municipiului Odorheiu Secuiesc, alegerile fiind câștigate acolo de candidatul Partidului Civic Maghiar, Galfi Arpad.

AGERPRES (A-AS-autor: Gina Ștefan, editor: Diana Dumitru, editor online: Anda Badea)

Conținutul website-ului www.agerpres.ro este destinat exclusiv informării publice. Toate informaţiile publicate pe acest site de către AGERPRES sunt protejate de către dispoziţiile legale incidente. Sunt interzise copierea, reproducerea, recompilarea, modificarea, precum şi orice modalitate de exploatare a conţinutului acestui website. Detalii în secţiunea Condiții de utilizare . Dacă sunteţi interesaţi de preluarea ştirilor AGERPRES, vă rugăm să contactați Departamentul Marketing – marketing@agerpres.ro .

Utilizarea secţiunii Comentarii reprezintă acordul dumneavoastră de a respecta termenii şi condiţiile AGERPRES în ceea ce priveşte publicarea comentariilor pe www.agerpres.ro .


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 Document secret rusesc obținut de Washington Post

3 Misterioasa navă iraniană care s-a întors ieri, subit, după trei ani, acasă

4 Ucraina a încălcat „linia roșie nucleară” a Rusiei? / Culisele unui atac ucrainean asupra unei ținte-cheie din Rusia

5 Foarte interesante amănunte...