Harghita: S-a reluat degajarea arborilor de pe DN 12C; circulația rămâne închisă și pe DN 13B, din cauza vântului puternic

Harghita: S-a reluat degajarea arborilor de pe DN 12C; circulația rămâne închisă și pe DN 13B, din cauza vântului puternic

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita au reluat luni intervenția pentru înlăturarea arborilor de pe DN 12C, Gheorgheni - Lacu Roșu, drumul rămânând în continuare închis.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că două echipaje se află la fața locului și acționează pentru îndepărtarea brazilor căzuți, iar dacă va fi nevoie se va solicita sprijin și din partea lucrătorilor silvici.

De asemenea, rămâne închisă circulația și pe DN 13B, Praid — Joseni, întrucât în zonă vântul bate cu putere și există riscul ca brazii să se prăbușească peste carosabil, un echipaj al Poliției Rutiere efectuând, în prezent, o evaluare a situației pe întregul segment de drum.

În ultimele 24 de ore, pe drumurile naționale din județ s-au împrăștiat aproximativ o sută de tone de sare.

Vântul puternic a lăsat fără curent electric, parțial sau total, 15 localități din județ, fiind afectate mai multe posturi de transformare din Borzont, Ciumani, Frumoasa, Făgețel, Lacu Roșu, Chileni, Sânpaul, Orășeni, Crăciunel, Satu Nou, Ocland, Petreni și Zetea.

Echipe de intervenție de la Electrica vor acționa în cursul acestei zile, pentru remedierea defecțiunilor.

Județul Harghita se află, de duminică dimineață, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, ce vizează zonele montane.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 „Pupila” lui Ciolacu, 9 ani de închisoare după ce a încercat să ucidă cu maşina un poliţist pe motocicletă

2 Fosta soție a lui Reghe rupe tăcerea. „Laurențiu mă ruga să divorțez întrucât cealaltă este gravidă. Ca și acu…

3 Scârboasă șobolănime mai colcăie la vârful acestei țări!

4 Așa o fi?

5 Sociolog / „Săptămână care vine USR se va face țăndări și va trage și PNL după”