Harghita: S-a reluat degajarea arborilor de pe DN 12C; circulația rămâne închisă și pe DN 13B, din cauza vântului puternic

Harghita: S-a reluat degajarea arborilor de pe DN 12C; circulația rămâne închisă și pe DN 13B, din cauza vântului puternic

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Harghita au reluat luni intervenția pentru înlăturarea arborilor de pe DN 12C, Gheorgheni - Lacu Roșu, drumul rămânând în continuare închis.

Purtătorul de cuvânt al ISU Harghita, Alina Ciobotariu, a declarat că două echipaje se află la fața locului și acționează pentru îndepărtarea brazilor căzuți, iar dacă va fi nevoie se va solicita sprijin și din partea lucrătorilor silvici.

De asemenea, rămâne închisă circulația și pe DN 13B, Praid — Joseni, întrucât în zonă vântul bate cu putere și există riscul ca brazii să se prăbușească peste carosabil, un echipaj al Poliției Rutiere efectuând, în prezent, o evaluare a situației pe întregul segment de drum.

În ultimele 24 de ore, pe drumurile naționale din județ s-au împrăștiat aproximativ o sută de tone de sare.

Vântul puternic a lăsat fără curent electric, parțial sau total, 15 localități din județ, fiind afectate mai multe posturi de transformare din Borzont, Ciumani, Frumoasa, Făgețel, Lacu Roșu, Chileni, Sânpaul, Orășeni, Crăciunel, Satu Nou, Ocland, Petreni și Zetea.

Echipe de intervenție de la Electrica vor acționa în cursul acestei zile, pentru remedierea defecțiunilor.

Județul Harghita se află, de duminică dimineață, sub cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite și strat consistent de zăpadă, ce vizează zonele montane.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

3 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

4 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…