Harghita: Tricolorul din faţa IPJ a fost repus pe catarg după ce au fost remediate deteriorările cauzate de vreme

Harghita: Tricolorul din faţa IPJ a fost repus pe catarg după ce au fost remediate deteriorările cauzate de vreme

Tricolorul de mari dimensiuni din faţa IPJ Harghita a fost repus pe catarg după ce s-au remediat deteriorările cauzate de vremea nefavorabilă, a precizat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al instituţiei, Gheorghe Filip.

"Drapelul a fost din nou ridicat pe catarg încă de aseară (miercuri - n.r.), după aproximativ trei ore de la momentul la care a fost coborât pentru remedierea deteriorărilor cauzate de condiţiile meteo nefavorabile. (...) Din punctul nostru de vedere, nu a fost niciun fel de inconvenient, fie el cât de neînsemnat, din punct de vedere uman. A fost un neajuns cauzat de condiţiile meteo nefavorabile, care a fost remediat în aproximativ trei ore", a declarat Gheorghe Filip.

Situaţia a fost semnalată miercuri seara de UNPR, care susţinea, într-un comunicat de presă, că tricolorul a fost coborât de autorităţile locale, iar demersul era catalogat ca fiind "un atac la valorile şi simbolurile naţionale ale României, un gest de neacceptat al autorităţilor locale, un gest vădit împotriva românilor şi a românismului", pe care Uniunea îl condamnă "cu fermitate".

Decizia a fost luată, însă, de către conducerea IPJ Harghita, întrucât, din cauza furtunii, se deteriorase sistemul de prindere, dar fusese afectată şi pânza drapelului, dar problemele au fost remediate în cel mai scurt timp.

Cel mai mare tricolor din judeţul Harghita a fost arborat în 2015, la Miercurea Ciuc, de Ziua Drapelului Naţional, în prezenţa premierului interimar de la acea vreme, Gabriel Oprea, şi a ministrului Apărării de atunci, Mircea Duşa.

Drapelul are 28 de metri pătraţi şi a fost ridicat pe un catarg înalt de 22 metri. AGERPRES / (A, AS - autor: Gina Ştefan, editor: Irina Poenaru, editor online: Gabriela Badea) 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD, ultima crimă / Iordache va fi ales astăzi preşedintele Consiliului Legislativ. Mandatul e pe viaţă

2 Un fost senator PSD îl dezbracă de secrete pe liderul PSD / „Diploma lui Ciolacu este falsă, cel mai probabil. E…

3 „Noul” PNL / Trei foști miniștri din Guvernele Dragnea și un ministru din Guvernul Ponta candidează din partea …

4 Noi informații / USR PLUS, scor peste așteptări la parlamentare / PSD și PNL merg cap la cap / Struțocămila lui Pont…

5 Birchall, cu colții în jugulara lui Streinu-Cercel: Se pare că imunitatea parlamentară bate imunitatea medical…