Harghita: Un medic de la UPU a SJU Miercurea Ciuc, testat pozitiv la COVID-19

Harghita: Un medic de la UPU a SJU Miercurea Ciuc, testat pozitiv la COVID-19

Un medic de la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la COVID-19 şi este internat la secţia de boli infecţioase a unităţii sanitare.

"În seara zilei de 14.04.2020 un cadru medical din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean de Urgenţă Miercurea Ciuc a fost testat pozitiv la COVID-19. Medicul este internat la secţia de boli infecţioase a spitalului, secţie care se ocupă acum de bolnavi COVID-19. Nu se cunoaşte sursa infectării", a precizat SJU Miercurea Ciuc, într-un răspuns transmis la solicitarea AGERPRES.

Potrivit sursei citate, în urma acestui fapt, au fost testaţi angajaţii din tura cadrului medicului infectat, conform procedurii şi rezultatele au fost negative, pentru toţi.

De asemenea, s-a început şi este în curs testarea angajaţilor din Unitatea de Primiri Urgenţe, conform procedurilor, iar activitatea secţiei nu este, deocamdată, afectată.

"Până la primirea rezultatelor, aceşti angajaţi lucrează în continuare, cu respectarea regulilor de protecţie, cu purtarea echipamentului de protecţie, iar la sfârşitul turelor se pot odihni într-o locaţie desemnată pentru acest scop, asigurată de Consiliul Judeţean Harghita", se mai arată în răspunsul transmis AGERPRES.

Sursa citată a mai precizat că dezinfecţia spaţiilor din cadrul Unităţii de Primiri Urgenţe se desfăşoară încontinuu şi că "echipamentul de protecţie pentru personal a fost şi este asigurat şi în prezent". AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”