Harta interactivă în care sunt marcate toate exploziile nucleare produse de-a lungul timpului - FOTO

Harta interactivă în care sunt marcate toate exploziile nucleare produse de-a lungul timpului - FOTO

Cea mai puternică armă nucleară detonată până acum s-a numit "Tsar Bomba" şi a fost testată de sovietici la data de 30 octombrie 1961, informează Descoperă.

Harta interactivă în care sunt marcate toate exploziile nucleare produse de-a lungul timpului - FOTO (Imagine: Shuttesrtock)

La data de 16 iulie 1945, armata americană declanşa, în deşertul Jornada del Muerto din New Mexico, prima explozie nucleară din istorie. Detonaţia explozibilului "The Gadget" a marcat debutul unei noi epoci, în care tot mai multe ţări de pe Glob îşi îndreaptă eforturile pentru a dezvolta armament nuclear.

De atunci şi până acum au avut loc peste 2000 de explozii similare. Toate acestea au fost marcate pe o hartă de către specialiştii firmei britanice de cartografiere Esri UK.

După ce accesăm harta, vom putea să micşorăm sau să mărim conţinutul acesteia şi să aflăm care sunt ţările unde a fost detonat până acum explozibil nuclear. Cu ajutorul barei desfăşurate pe ecran, vom putea şti câte explozii provocate de acest tip de armament au fost declanşate în funcţie de anul în care ele s-au produs.

Harta este dispoibilă aici . Citeşte continuarea pe Descoperă .

Sursa: mediafax.ro


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?