Hartă interactivă/Numărul deceselor și al infecțiilor, în creștere! China revizuiește din nou în sus cifrele! Beijing începe să semene cu Wuhan!

Provincia Hubei a anunțat vineri, că a revizuit în sus, de la 411 la 631, numărul de noi cazuri de coronavirus, după ce a inclus și cazurile din sistemul penitenciar, transmite Reuters.

Comisia de sănătate a provinciei a anunțat, astfel, că până joi s-au înregistrat, în total, 62.662 de cazuri, fiind incluse și 220 de cazuri din închisorile din provincie.

La sfârșitul zilei de joi, numărul total al celor morți din cauza epidemiei era de 2.144, cu 115 mai mare decât în ziua anterioară.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
 
---

Alte două provincii, Shandong și Zhejiang, au anunțat și ele că noul coronavirus a infectat 234 de persoane în două închisori, acestea reprezentând marea parte a celor 258 de cazuri raportate în China în afara Hubei. Mai mulți șefi din penitenciare, dar și lideri locali de partid, au fost dați afară din cauză că au permis răspândirea epidemiei în penitenciare.

Un alt doctor a murit în Wuhan din cauza coronavirusului

Potrivit autorităților din sectorul sanitar, Peng Yinhua, un medic de 29 de ani ce lucra la secția de terapie intensivă și respiratorie a unui spital din districtul Jiangxia a murit în seara zilei de joi. Peng a fost internat pe 25 ianuarie, iar până pe 30 ianuarie starea sa s-a agravat.

El era considerat, în districtul Joangxia, un exemplu al medicilor ce se află în prima linie a luptei cu coronavirusul, fiind publicat și un articol în care se povestea cum și-a amânat nunta pentru a putea lucra. Pe Weibo, vestea morții sale s-a răspândit rapid, având în doar câteva ore 190 de milioane de vizualizări.

Comerțul cu autovehicule, la pământ

Vânzările de mașini din China s-au prăbușit cu 92% în prima jumătate a lunii ianuarie, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, fiind vorba de un declin record, potrivit statisticilor din sectorul industrial făcute publice vineri.

Un clip postat online arată că Wuhan, epicentrul epidemiei, este în continuare aproape un oraș fantomă:
Beijingul este și el, foarte departe de agitația care îl caracteriza înainte de epidemie:

  
 

Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Scenariul 4 / Profesorul Rafila despre direcția epidemiei, capcanele statisticii, mutația virusului și medicamen…

2 Coronavirus / Numărul de cazuri noi încetinește clar de o săptămână în Italia, Franța și Spania, unde populația…

3 Rareş Bogdan / În unele zone rurale se circulă ca vodă prin lobodă. Vela să-şi pună la treabă toţi miliţienii

4 Ea este doctorița dezertoare din Orăștie. „Nu am de ce să mă explic lumii”

5 Medic român din Milano / „Culegem roadele faptului că în 30 de ani am făcut doar crâşme şi biserici”

recomandări

Te ia DNA: Vasii Romeo

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Uitați-vă la crocodilul ăsta gigantic!