Hartă interactivă/Virusul se extinde în Israel și Liban/În Coreea de Sud numărul infecțiilor s-a dublat din nou!

Hartă interactivă/Virusul se extinde în Israel și Liban/În Coreea de Sud numărul infecțiilor s-a dublat din nou!

Hartă interactivă/Virusul se extinde în Israel și Liban/În Coreea de Sud numărul infecțiilor s-a dublat din nou! Dacă vineri la prima oră în Coreea de Sud infecțiile cu coronavirus se dublaseră în doar 24 de ore ajungând la 104, în mai puțin de 24 de ore numărul infecțiilor a ajuns la 204! Situația pare scăpată de sub control în Iran, de unde vin vești îngrijorătoare. De asemenea, numărul cazurilor din Japonia crește de la oră la oră. Au apărut primele cazuri în Israel și Liban.

INTERACTIV - Răspândirea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus:
---
Organizația Mondială a Sănătății, îngrijorată de cazurile din afara Chinei „fără o legătură epidemiologică clară".

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății și-a exprimat vineri îngrijorarea față de cazurile de infectare cu noul coronavirus din afara Chinei, unele "fără o legătură epidemiologică clară", scrie AFP.

"Deși numărul total de cazuri din afara Chinei rămâne relativ redus, suntem preocupați de numărul de cazuri fără legătură epidemiologică clară, cum ar fi antecedentele de călătorie sau contactele cu un caz confirmat", a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferință de presă.

Acesta a precizat, în același timp, că o echipă de experți condusă de OMS se va deplasa sâmbătă la Wuhan, epicentrul epidemiei.

"Misiunea comună a OMS în China s-a deplasat sâmbătă la Beijing, în Sichuan și în Guangdong, și se va deplasa mâine la Wuhan pentru a continua munca în epicentrul epidemiei", a spus Tedros Adhanom Ghebreyesus.

Un alt avertisment lansat de șeful OMS: "fereastra de oportunitate" pentru a controla epidemia "se restrânge". "Fereastra noastră de oportunitate se restrânge și de aceea cerem comunității internaționale să acționeze rapid, inclusiv în materie de finanțare", a afirmat Ghebreyesus.

"La momentul în care vorbim, suntem încă în faza unde este posibilă stăpânirea epidemiei" dar "cu o fereastră de oportunitate care se restrânge", a adăugat el.

Epidemia a contaminat deja peste 75.500 de oameni în China și 1.150 în alte 26 de țări. Noul coronavirus a ucis peste 2.200 de oameni în China și alți 8 în restul lumii, potrivit OMS.

"Nu ne dorim să privim înapoi și să regretăm că nu am știut să profităm de fereastra de oportunitate pe care am avut-o", a insistat acesta, subliniind importanța de a se adopta măsuri "proporționale".

El nu a dorit însă să precizeze care ar trebui să fie măsurile pe care țările trebuie să ia, mărginindu-se să afirme că fiecare situație trebuie examinată în detaliu.
 


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Aproape interesant...

3 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Foarte interesante amănunte...