Harta riscurilor de deces de-a lungul unei vieți

Serviciul Național de Sănătate (NHS) din Marea Britanie a pus la dispoziția cetățenilor din insulă un Atlas al riscurilor ce dovedește încă o dată cât de eronate sunt evaluările oamenilor privind riscul de deces.

Din cauza acestor evaluări, scrie The Independent, o persoană își aprinde încă o țigară, în timp ce se teme că ar putea muri într-un atac terorist, iar mulți dintre cei care conduc mașina în fiecare zi se impacientează că avionul în care se află s-ar putea prăbuși.

În realitatea, lucrurile stau altfel, iar fumatul și neatenția la volan fac mult mai multe victime decât atacurile teroriste sau accidentele aviatice, potrivit datelor NHS.

Cele mai posibile cauze de deces sunt: problemele cardiovasculare, cancerele, afecțiunile respiratorii, afecțiunile sistemului nervos, cele digestive și problemele la rinichi, infecțiile etc.

Războiul, sarcina și nașterea, crima etc. provoacă mult mai puține decese, arată Atlasul.

Pentru un britanic obișnuit sunt mult mai riscante hipertensiunea, fumatul și obezitatea.

Probabilitatea de a muri din cauza războiului, a complicațiilor medicale, crimelor sau evenimentelor neprevăzute este aproape insignifiant:

NHS  a realizat acest atlas pentru a-i face pe oameni să realizeze că fricile sunt orientate de obicei într-o direcție greșită și majoritatea persoanelor ar trebui mai degrabă să renunțe la fumat și să mănânce mai multe fructe și legume decât să își facă griji că vor fi omorâți de un terorist.

„Este ușor să pierdem perspectiva și să ne îngrijorăm de riscurile mici sau insignifiante, în timp ce ignorăm adevăratele pericole”, explică cei de la NHS pe site. Ideea Atlasului este să ofere o imagine realistă a riscului implicat de anumite comportamente nesănătoase – fumat, lipsă de mișcare etc.

Galerie foto și documente
Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Priviți, cea care-i conduce pe „anticovizi” la ambasada Rusiei este țiitoarea lui Voican Voiculescu

2 Cică imaginile acestea ar fi de azi-noapte, din Senatul României

3 PSD stă pe o bombă care ticăie / Ultimele măsurători indică un uriaș val de indignare la adresa fostului PCR

4 Rareș Bogdan dă cu parul: PSD este inamicul nr.1 al României / Discriminăm 99% din populație pentru a proteja re…

5 Secretarul general al PNL Olt a ajuns la spital, cu mari probleme de respirație, la două zile după ce a refuza…