Harta șpăgii din spitale, în aprilie

Harta șpăgii din spitale, în aprilie

Județele Cluj, Alba și Neamț au cele mai mici procente de pacienți care spun că personalul medical le-a cerut bani în luna aprilie, în timp ce la polul opus sunt județele Ialomița, Teleorman și Giurgiu, potrivit datelor agregate de platforma Graphs.ro , pe baza informațiilor de pe platforma data.gov.ro.

Media la nivel național a pacienților care spun că medicii sau asistentele le-au cerut bani este de 1,67% în aprilie față de 1,61% în martie. În luna aprilie, 28.869 de pacienți din toată țara au răspuns la chestionarul de feedback, dintre care 482 au spus că li s-au cerut bani în spital.

În aprilie, cele mai mari procente sunt înregistrate în județele Ialomița – 6,47%, Teleorman – 6,43%, Giurgiu – 5,38%, iar cele mai mici în județele Cluj – 0,53%, Alba – 0,59% și Neamț – 0,86%.

Harta șpăgii în spitale în luna aprilie:

În ultimul an, cei mai mulți pacienți care au răspuns că li s-au cerut bani în spital s-au înregistrat în septembrie 2022. Media la nivel național a fost atunci de 2,24%.

Context. Mecanismul de feedback al pacientului a fost implementat din 2016 și ar trebui ca raportările pacienților să fie utilizate pentru evaluarea satisfacţiei pacienţilor, a calităţii serviciilor oferite de spitale şi pentru notificarea incidentelor de integritate.

Cum arată chestionarul de feedback, care poate fi completat online pe paginile de web ale spitalelor sau prin SMS:


Citește și:

populare
astăzi

1 Un text dur și fără perdea despre ce se întâmplă acum în Ucraina și în „lumea civilizată”

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Dezvăluiri despre culisele unor negocieri secrete care ar fi putut termina demult războiul din Ucraina / Putin și Zelenski au fost dispuși să ia în cons…

4 Hărți care dau fiori / Victoria Rusiei în Ucraina ar avea consecințe devastatoare pentru apărarea NATO. România, printre țările aflate în pericol

5 Foarte interesante amănunte...