Harta voturilor din București/Firea a ieșit învingătoare în multe secții „de la margine”, din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon sau din zona Bucureștii Noi

Harta voturilor din București/Firea a ieșit învingătoare în multe secții „de la margine”, din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon sau din zona Bucureștii Noi

Lupta dintre Nicușor Dan și Gabriela Firea pentru Primăria Generală a Capitalei a fost una strânsă, însă harta rezultatelor pe secții de votare arată su surprinzătoare omogenitate a voturilor în plus obținute de către candidatul independent susținut de PNL și USR-PLUS. În schimb, Gabriela Firea a ieșit învingătoare în multe secții „de la margine”, din Sectorul 5, din apropiere de Voluntari sau Pantelimon sau din zona Bucureștii Noi.

  • Harta realizată de către  Zoom Report  arată exact situația din fiecare secții de votare.
  • Click pe secții pentru informații.
Click aici pentru a vedea harta mare, într-un tab separatHARTA VOTURILOR NULE
Tot cei de la Zoom Report au realizat și o hartă cu situația voturilor nule din fiecare secție pentru alegerile la Primăria Generală.

Deși în medie situația voturilor nule pe secție se învârte în zona de 1%, există secții cu până la 5-8% voturi nule din totalul celor exprimate.
Secțiile care au mai multe voturi nule apar mai înroșite pe hartă și, în majoritatea situațiilor, apar în zona secțiilor unde învingătoare a fost Gabriela Firea.
Interesant este tocmai faptul că  Gabriela Firea a acuzat sâmbătă dimineață tocmai că  ar fi suferit înfrângerea la alegeri și din cauză că multe voturi pentru ea au fost anulate în secțiile de votare.
Ce-i drept, există și secții cu un procent mai mare de voturi anulate unde învingător a ieșit Nicușor Dan.
COMPARATIV
  • Mută cursorul vertical (linia) în stânga sau în dreapta pentru a observa diferența între cele două hărți: rezultatul pe secții (stânga) - voturi anulate (dreapta)
  

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Au fost antrenați de americani și canadieni / Cine sunt „sabotorii”, noul coșmar al Rusiei în Crimeea

2 Experţi şi foşti oficiali de la Pentagon au simulat un război din cauza Taiwanului: Pierderi grele atât pentru China, cât şi pentru Statele Unite

3 Un general ucrainean din GRU prins că a trimis Rusiei informații secrete a încercat să-i împuște pe anchetatori

4 Foarte interesante amănunte!

5 Pe orbita Pământului zboară două avioane spațiale misterioase...