Harvey Weinstein, dat în judecată de o actriță care afirmă că a fost violată de producător în 2016

Harvey Weinstein, dat în judecată de o actriță care afirmă că a fost violată de producător în 2016

Harvey Weinstein și compania lui, The Weinstein Company, au fost dați în judecată în statul american California, marți, de o actriță - a cărei identitate nu a fost dezvăluită - care afirmă că a fost violată de celebrul producător de film în primăvara anului 2016, informează Reuters miercuri.

Actrița, reprezentată în instanță de avocata Gloria Allred și identificată în documentele judiciare sub pseudonimul Jane Doe, a declarat în cadrul acestui proces ce a fost demarat la Curtea Superioară de Justiție din Los Angeles că Harvey Weinstein a invitat-o în camera lui de hotel pentru a discuta despre un rol într-un show TV. În schimb, producătorul a agresat-o fizic, a obligat-o să se așeze pe un pat și a violat-o, în pofida rugăminților și încercărilor ei de a îl opri.

Întrucât reprezentanții companiei The Weinstein Co cunoșteau comportamentul producătorului și atitudinea acestuia față de femei, ei sunt vinovați pentru infracțiunea comisă, a afirmat victima în documentele depuse la tribunal. Ea a solicit despăgubiri, însă suma invocată nu a fost dată publicității.

Avocata Gloria Allred nu a făcut comentarii pe această temă, însă copii ale documentelor depuse în instanță au fost publicate online de revista Variety.

Până la ora difuzării acestor informații, jurnaliștii de la Reuters nu au reușit să o contacteze pe Sallie Hofmeister, agentul de presă al lui Harvey Weinstein, și nici pe purtătorul de cuvânt al companiei de producție The Weinstein Co.

Publicația The Hollywood Reporter a citat însă o declarație a unui purtător de cuvânt al lui Harvey Weinstein: "Orice declarații despre întreținerea unor raporturi sexuale neconsensuale sunt negate categoric de domnul Weinstein. El a confirmat că nu a demarat niciodată acțiuni de răzbunare față de niciuna dintre femeile care i-au refuzat avansurile. Domnul Weinstein, evident, nu poate să se pronunțe în legătură cu afirmații făcute sub protecția anonimatului, dar, cu tot respectul față de orice femeie care a făcut astfel de afirmații într-o formă oficială, el consideră că toate relațiile sale au fost consensuale".

Harvey Weinstein, care a fost concediat de The Weinstein Co luna trecută, și-a dat în judecată fostul angajator pentru a putea să prezinte în instanță o serie de documente oficiale despre care afirmă că ar putea să îl ajute să se apere în fața acuzațiilor de agresiune sexuală, sperând astfel să obțină o încheiere a procesului.

Peste 50 de femei au afirmat că Harvey Weinstein le-a hărțuit sexual și le-a agresat în ultimele trei decenii, iar celebrul producător a fost exclus din rândul membrilor Academiei de film americane (Academy of Motion Picture Arts and Sciences). Polițiile din New York, Los Angeles, Beverly Hills și Londra au anunțat că investighează mai multe acuzații de agresiune sexuală și viol ce au fost formulate împotriva producătorului.

Actrița care a demarat procesul împotriva lui Harvey Weinstein și a companiei The Weinstein Co îl acuză pe producător de violență sexuală și agresiune. Compania a fost acuzată și de neglijență, întrucât, potrivit reclamantei, nu l-a concediat pe Harvey Weinstein în pofida faptului că reprezentanții ei erau la curent de mulți ani cu atitudinea și comportamentul avut de producător față de femei.

Aceeași actriță spune că l-a cunoscut pe Harvey Weinstein la sfârșitul anului 2011 la o petrecere, în timpul căreia producătorul s-ar fi oferit să o ajute în cariera ei profesională.

La sfârșitul anului 2015, ea s-ar fi întâlnit cu Harvey Weinstein pentru a discuta despre un rol într-un serial TV, "Marco Polo", iar în timpul acelei întâlniri, producătorul ar fi atins-o fără voia ei și ar fi început să se masturbeze în fața ei.

Harvey Weinstein ar fi contactat-o în primăvara anului 2016 pentru a discuta despre același rol și acela ar fi fost momentul în care a fost comis violul. Potrivit documentelor depuse la tribunal, actrița nu a primit niciodată o ofertă oficială pentru a juca în serialul menționat.

AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Articol dubios despre România apărut în presa de la Budapesta...

2 Maneaua care a înnebunit planeta. Melodia este în centrul unei controverse uriaşe

3 Sfidare fără precedent / Kazahstanul a vândut Statelor Unite 81 de avioane militare de fabricație sovietică, prin intermediul unor firme offshore!

4 Justiția din Ro a comis-o din nou! Asta e din aia jegoasă, făcută în nesimțire!

5 Ce se întâmplă în China?