Harvey Weinstein, noi acuzaţii de viol. Fostul producător are o condamnare de 23 de ani de închisoare

Harvey Weinstein, noi acuzaţii de viol. Fostul producător are o condamnare de 23 de ani de închisoare

Harvey Weinstein, care în prezent ispăşeşte la New York o pedeapsă de 23 de ani pentru infracţiuni sexuale, se confruntă din nou cu acuzaţii penale la Los Angeles, informează joi Reuters.

Harvey Weinstein acuzat din nou de agresiune sexuală / Foto: Arhivă / AFP

Bărbatul, în vârstă de 70 de ani, se confruntă cu 11 acuzaţii de viol şi agresiune sexuală ce au implicat cinci femei din Beverly Hills şi Los Angeles între 2004 şi 2013.

Audierile preliminare urmează să înceapă luni. Weinstein a pledat nevinovat.

Una dintre acuzatoarele lui harvey Weinstein este Jennifer Siebel Newsom, realizatoare de documentare, actriţă şi soţia guvernatorul statului american California, Gavin Newson.

Siebel Newsom va depune mărturie că Weinstein a agresat-o sexual în timpul a ceea ce credea că avea să fie o întâlnire de afaceri, potrivit avocatei sale, Elizabeth Fegan.

Identităţile celorlalte acuzatoare sunt menţinute secrete în documentele instanţei, care fac referire la ele drept Jane Doe 1, 2, până la 5.

Weinstein a declarat că toate relaţiile sale sexuale cu femei au fost consensuale.

Un potenţial martor împotriva lui Weinstein este actorul Mel Gibson, despre care procurorii au indicat că era un prieten al uneia dintre acuzatoare. Lisa Lench, judecătoare la Curtea Supremă din Angeles, a dispus săptămâna trecută că Gibson ar putea depune mărturie în legătură cu ceea ce i-a relatat prietena sa în legătură cu Weinstein, judecătoarea menţionând însă că s-ar putea răzgândi în funcţie de mărturia persoanei respective.

Weinstein, producătorul recompensat cu Oscar pentru „Shakespeare in Love" şi „The King's Speech", a fost condamnat pentru infracţiuni sexuale la New York, în februarie 2020.

Acuzaţiile la adresa lui au contribuit la alimentarea mişcării #MeToo, care a inspirat mai multe femei să acuze public de comportament neadecvat bărbaţi influenţi de la Hollywood şi nu numai.

Harvey Weinstein a fost extrădat din New York la o închisoare din Los Angeles în iulie 2021. Acum, după deteriorarea stării sale de sănătate, el s-a prezentat într-un fotoliu rulant în timpul selecţiei juriului la Curtea Supremă din Los Angeles.

La New York, Weinstein face apel la condamnarea şi la sentinţa de 23 de ani închisoare.

El riscă până la 140 de ani de închisoare dacă va fi condamnat pentru toate cele 11 capete de acuzare de la Los Angeles.

Sursa: adevarul.ro


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

3 Da, are 60 de ani și s-a calificat la concursul național de frumusețe Miss Argentina...

4 O nouă arestare la vârf în Rusia

5 VIDEO Surpriză totală / Cine ar fi „gurul” discipol al lui Gregorian Bivolaru săltat de mascați. Eugen Mârtz era invitat mereu la B1TV, la emisiunea Al…