Heather Nauert va fi ambasador al SUA la ONU şi William Barr secretar al justiţiei, anunţă Trump

Heather Nauert va fi ambasador al SUA la ONU şi William Barr secretar al justiţiei, anunţă Trump

Preşedintele Donald Trump a anunţat vineri că o numeşte ambasador al SUA la ONU pe Heather Nauert, fostă jurnalistă la Fox News, înlocuind-o pe demisionara Nikki Haley, o altă numire anunţată de liderul de la Casa Albă fiind cea a lui William Barr în postul de secretar al justiţiei, în locul lui Jeff Sessions, demis de Trump luna trecută, transmite AFP.

Heather Nauert, numită anul trecut purtătoare de cuvânt a Departamentului de Stat, fără să fi avut anterior vreo experienţă politică, este o femeie ''foarte talentată'' şi ''foarte inteligentă'', a spus Trump în anunţul privind numirea ei ambasador la ONU.

Cât despre William Barr, ''l-am pus de la început în capul listei'', a declarat preşedintele. Jurist republican foarte respectat, William Barr a mai ocupat acest post în anii '90, sub preşedinţia lui George H.W. Bush.

Numirea lui din nou secretar al justiţiei provoacă temeri cu privire la preluarea controlului asupra sensibilei anchete cu privire la o presupusă colaborare între echipa de campanie a lui Trump şi Rusia înaintea scrutinului prezidenţial din 2016, scrie France Presse. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”