Hillary Clinton denunță o complicitate între ruși și americani împotriva sa la alegerile din SUA

Hillary Clinton denunță o complicitate între ruși și americani împotriva sa la alegerile din SUA

Fosta candidată democrată la alegerile prezidențiale din SUA, Hillary Clinton, a mers miercuri mai departe decât până acum în interpretarea înfrângerii sale în fața lui Donald Trump, afirmând că rușii s-au coordonat probabil în atacurile lor informatice cu americani, chiar cu echipa președintelui republican, transmite AFP.

Într-un discurs în cadrul unei conferințe, Hillary Clinton a revenit asupra campaniei de dezinformare și de piraterie informatică atribuită de Washington Rusiei și a cărei țintă ea a fost în lunile de dinaintea scrutinului.

"În opinia mea, rușii nu ar fi putut să știe cum să transforme aceste informații în arme fără ajutorul unor americani", a spus ea într-o conferință despre tehnologie organizată de portalul de specialitate Recode la Rancho Palos Verde în California, făcând referire la informațiile false difuzate pe internet și la mesaje piratate. În special, a spus ea, "oameni care aveau date de sondaje".

Cine, s-a întrebat Hillary Clinton, i-a ghidat pe ruși? "Obținem tot mai multe informații privind contactele între responsabili ai campaniei lui Trump și apropiați ai lui Trump cu ruși înaintea, în timpul și după alegeri", a răspuns ea.

Potrivit democratei, care a exclus o nouă candidatură, cel mai bun exemplu al acestei coordonări s-a produs cu o lună înainte de scrutin, când mesaje piratate din contul de Gmail al președintelui echipei sale de campanie, John Podesta, au fost difuzate de către WikiLeaks în ora care a urmat divulgării în presă a unei înregistrări în care Donald Trump făcea afirmații obscene.

"Erau pregătiți, aveau un plan. Nu a trebuit decât să primească undă verde: 'OK, acesta ar putea fi sfârșitul campaniei lui Trump, difuzați-le acum'", a spus ea, exprimându-și speranța că ancheta autorităților americane va face lumină în legătură cu presupusele ingerințe ale Rusiei.

Președintele republican Donald Trump a ripostat într-o postare pe Twitter, miercuri seară, criticând-o pe fosta sa rivală pentru incapacitatea de a-și asuma singură responsabilitatea pentru înfrângere.

"Hillary necinstita dă vina pe toată lumea cu excepția ei și refuză să recunoască faptul că a fost o candidată groaznică. Ea acuză Facebook și chiar și pe democrați și DNC", Comitetul Național al Partidului Democrat, a scris el.

Trump face referire la afirmațiile lui Hillary Clinton conform cărora informații false despre ea au fost răspândite pe Facebook și că ea a fost paralizată deoarece Partidul Democrat nu a avut un sistem informatic sofisticat, spre deosebire de Partidul Republican.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Elena Ionescu a lăsat totul la vedere, în direct

2 O cunoscută jurnalistă îl calcă-n picioare pe Voiculescu și-l apără pe Cîțu

3 Voiculescu, audiat discret de procurorii DIICOT pentru dispariția unor documente clasificate

4 O femeie din Cluj vaccinată cu Pfizer, depistată cu Covid-19 după două luni de la rapel, a murit în secția de …

5 Raluca Medeşan a murit la doar 34 de ani / Era co-fondatoarea proiectului Profesorul Digital