Hillary Clinton îi acuză pe republicani că exploatează afacerea e-mailurilor

Hillary Clinton îi acuză pe republicani că exploatează afacerea e-mailurilor

Hillary Clinton i-a acuzat duminică pe adversarii săi republicani că exploatează afacerea folosirii unui server privat pentru e-mailuri în perioada în care a ocupat funcția de secretar de stat, cu o zi înainte de primarele care se anunță strânse, scrie AFP. "Este mult zgomot pentru nimic", a declarat Hillary Clinton în cursul săptămânalei emisiuni de politică a postului de televiziune ABC, repetând încă o dată că a considerat că nu greșește preferând un cont și un server private pentru corespondența sa, în locul sistemului pe care i l-a pus la dispoziție Departamentul de Stat.

Afacerea a reizbucnit vineri când ministerul pe care l-a condus între 2009 și 2013 a anunțat că șapte e-mailuri nu vor fi făcute publice pentru că includ informații clasificate.

În opinia sa, e-mailurile la care s-a referit ministerul nu erau clasificate când le-a trimis și a primit răspunsuri și a cerut să fie publicate. "Pentru ca publicul să le poată vedea și să trecem la alte lucruri", a afirmat ea.

Aceste informații au apărut într-un moment dificil pentru Hillary Clinton. În Iowa, unde luni vor avea loc primele primare ale campaniei prezidențiale, ea are numai câteva procente avans în sondaje în fața lui Bernie Sanders, principalul său adversar democrat.

Pentru Hillary Clinton, este vorba despre un caz de exces de zel de clasificare, unele e-mailuri fiind probabil clasificate deoarece se referă la un articol dintr-un ziar făcând aluzie la materiale clasificate.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 ULTIMA ORĂ Se coace debarcarea? / Un înalt oficial de la Kremlin ar fi contactat spionajul occidental şi s-ar fi oferit să ajute la oprirea războiului d…

2 Fost şef al spionajului rusesc, reţinut în timp ce încerca să se alăture trupelor ruseşti din Herson

3 Probleme în paradis? Ce dezvăluiri face Vitali Klitschko

4 Foarte interesante amănunte!

5 O „dihanie” HIMARS a spulberat baza grupării teroriste „Wagner” din regiunea Luhansk