Hillary Clinton: "Pentru prima dată în istoria țării o femeie obține învestitura"

Hillary Clinton: "Pentru prima dată în istoria țării o femeie obține învestitura"

Hillary Clinton a revendicat marți victoria la primarele democrate cu prilejul unui discurs la New York, insistând asupra caracterului istoric al învestiturii sale pentru a reprezenta partidul democrat la prezidențialele din noiembrie, transmite AFP.

"Mulțumită vouă, am făcut un pas important. Este pentru prima dată în istoria țării noastre când o femeie este învestită de unul dintre marile partide", a declarat la Brooklyn fosta Primă Doamnă, 68 de ani, în fața simpatizanților săi cuprinși de bucurie.

"Victoria din această seară nu este a unei persoane, ea aparține unei generații de femei și bărbați care s-au luptat și sacrificat și au făcut posibil acest moment".

Hillary Clinton, care exact cu opt ani în urmă s-a retras din cursa pentru Casa Albă în fața lui Barack Obama, a profitat de discursul său de victorie pentru a-l ataca pe adversarul său republican, Donald Trump.

"Podurile sunt mai bune decât zidurile", a afirmat ea, referindu-se la intenția omului de afaceri de a construi un zid la granița cu Mexicul.

Hillary Clinton s-a adresat susținătorilor la finalul unei "super-marți" cu primare în șase state, printre care în New Jersey, unde l-a învins pe Bernie Sanders, New Mexico și California ale căror rezultate urmează să fie anunțate.

Potrivit abcnews, senatorul de Vermont, Bernie Sanders, a câștigat primarele din Dakota de Nord, în timp ce în Dakota de Sud conducea fostul secretar de stat după numărarea a 90% din buletinele de vot.

Hillary Clinton va fi învestită oficial cu prilejul Convenției partidului democrat, organizată între 25 și 28 iulie la Philadelphia.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Etnicii minoritari din armata rusă au început să vorbească în limba nativă pentru a nu fi bombardați de ucraineni

2 O nouă ameninţare lansată de propaganda rusă: „Două rachete nucleare vor lovi imediat. Una la Washington, cealaltă la Londra” VIDEO

3 ULTIMA ORĂ VIDEO Primele imagini cu „măcelul” produs de ucraineni la baza militară rusească din Crimeea

4 ULTIMA ORĂ Primul oficial ucrainean de top care admite că este „imposibil” ca Ucraina să învingă Rusia cu nivelul actual de sprijin din Occident

5 Așa arată prostia made in Rusia...