Hipoglicemie generală în Egipt din cauza unei penurii de zahăr

Hipoglicemie generală în Egipt din cauza unei penurii de zahăr

Criza economică și monetară îi privează de zahăr pe egipteni, mari consumatori ai acestui produs. În supermarketuri, rafturile sunt goale, iar fiecare nouă aprovizionare se epuizează într-o oră.

În cauză este valoarea foarte scăzută a lirei egiptene, care împiedică țara să importe cantitățile obișnuite. Egiptul consumă 3 milioane de tone de zahăr pe an, dintre care un milion sunt de import, a scris săptămâna aceasta Direct Matin.

Pentru a face lucrurile și mai rele, guvernul a redus subvențiile pentru produsele de primă necesitate, în așteptarea deblocării unui împrumut de 11 miliarde de euro de la FMI.

În aceste condiții, zahărul este raționalizat, iar cei care reușesc să-l găsească, de obicei în supermarketurile cele mai de lux, nu au dreptul de a cumpăra mai mult de un kilogram o dată. Un chelner a fost arestat în stradă de către poliție pentru că transporta 10 kg de zahăr.

Unul dintre cei mai mari producători de zahăr din țară a fost, de asemenea, percheziționat, acuzat că a făcut rezerve pentru piața neagră. Aproximativ 9.000 de tone au fost confiscate în fabricile grupului.

În mod oficial, acestea urmau să fie vândute la prețuri mici în supermarketurile de stat, dar unii egipteni acuză armata că a procedat la această confiscare pentru aprovizionarea proprie.

Populația este din ce în ce mai exasperată de această situație, din care fac profit puțin câte puțin alte sectoare ale economiei. După supermarketuri, încep să se golească rafturile farmaciilor, unde se înregistrează mai ales un deficit de pilule contraceptive.

Un apel la o manifestație pe 11 noiembrie circulă pe rețelele sociale.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cifrele ultimului sondaj de pe masa PSD. Se prefigurează o mare surpriză

2 FOTO Priviți, oameni buni! Ciolacu, Tudose și Romașcanu, în această seară, la Sărata Monteoru!

3 Un raport devastator despre manipulatorii folosiți de PSD pentru a-i deruta și ațâța pe români pe tema COVID-1…

4 VIDEO „Este o combinație de neomenie cu prostie rară” / CTP îl calcă-n picioare pe Orban după numirea fostului p…

5 De citit! Asta a lăsat PSD moștenire României!