Hochei: Suedia, noua campioană mondială, după ce a învins Canada în finală VIDEO

Hochei: Suedia, noua campioană mondială, după ce a învins Canada în finală VIDEO

Suedia este noua campioană a lumii la hochei pe gheață, după ce a învins cu scorul de 2-1 la loviturile de departajare selecționata Canadei, deținătoarea trofeului, în finala desfășurată duminică în orașul german Koln.

La finalul timpului regulamentar și al prelungirilor, scorul a fost egal. Suedezii au deschis scorul în repriza secundă, prin Victor Hedman, însă canadienii au reușit să restabilească egalitatea în cel de-al treilea sfert, prin Ryan O'Reilly, în situație de "power play" (superioritate numerică).

Hocheiștii scandinavi au cucerit, cu această ocazie, al zecea titlu mondial din istoria lor, ultimul dintre ele fiind obținut în 2013. Canada a ratat, în schimb, șansa de a deveni campioană mondială pentru al treilea an consecutiv și pentru a 27-a oară în istoria sa.

Suedia, una dintre marile națiuni ale hocheiului, care își "exportă" sistematic talentele in Liga profesionistă nord-americană, a mizat în această finală pe 19 jucători care activează în NHL, din cei 22 pe care i-a avut în lot, printre aceștia figurând tânărul star William Nylander (21 ani), jucătorul echipei Toronto Maple Leafs, și experimentatul portar Henrik Lundqvist, în vârstă de 35 ani, de la formația New York Rangers.

În meciul pentru locul al treilea, desfășurat tot la Koln, Rusia a dispus cu 5-3 de Finlanda.

AGERPRES 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Fosta țiitoare a lui Dragnea s-a combinat cu fostul patron de la Sensiblu

2 VIDEO Priviți, soldații ucraineni folosesc obuzierele italiene FH70, dar trag cu muniție produsă în Finlanda!

3 ULTIMA ORĂ E disperare mare! / Rusia scoate din depozitele armatei și prima generaţie a lui T-80!

4 VIDEO „Nu mai are fiere, splină, o parte din ficat, coastele i-au pătruns în plămâni” / Patru polițiști de la SAS, reținuți după ce au bătut un bărbat c…

5 Hopa! Soldații ruși și-au creat pe Telegram o „scorbură” pe care Kremlinul nu o poate controla