Hochei: Suedia, noua campioană mondială, după ce a învins Canada în finală VIDEO

Hochei: Suedia, noua campioană mondială, după ce a învins Canada în finală VIDEO

Suedia este noua campioană a lumii la hochei pe gheață, după ce a învins cu scorul de 2-1 la loviturile de departajare selecționata Canadei, deținătoarea trofeului, în finala desfășurată duminică în orașul german Koln.

La finalul timpului regulamentar și al prelungirilor, scorul a fost egal. Suedezii au deschis scorul în repriza secundă, prin Victor Hedman, însă canadienii au reușit să restabilească egalitatea în cel de-al treilea sfert, prin Ryan O'Reilly, în situație de "power play" (superioritate numerică).

Hocheiștii scandinavi au cucerit, cu această ocazie, al zecea titlu mondial din istoria lor, ultimul dintre ele fiind obținut în 2013. Canada a ratat, în schimb, șansa de a deveni campioană mondială pentru al treilea an consecutiv și pentru a 27-a oară în istoria sa.

Suedia, una dintre marile națiuni ale hocheiului, care își "exportă" sistematic talentele in Liga profesionistă nord-americană, a mizat în această finală pe 19 jucători care activează în NHL, din cei 22 pe care i-a avut în lot, printre aceștia figurând tânărul star William Nylander (21 ani), jucătorul echipei Toronto Maple Leafs, și experimentatul portar Henrik Lundqvist, în vârstă de 35 ani, de la formația New York Rangers.

În meciul pentru locul al treilea, desfășurat tot la Koln, Rusia a dispus cu 5-3 de Finlanda.

AGERPRES 


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”