Holzindustrie Schweighofer: Hans Hedrich trebuie să se conformeze sentinţelor judecătoreşti şi să efectueze plata cheltuielilor de judecată

Holzindustrie Schweighofer: Hans Hedrich trebuie să se conformeze sentinţelor judecătoreşti şi să efectueze plata cheltuielilor de judecată

Reprezentanţii companiei Holzindustrie Schweighofer, care deţine mai multe fabrici de cherestea în România, au declarat că activistul civic Hans Hedrich, unul dintre liderii asociaţiei Neuer Weg, trebuie să se conformeze sentinţelor judecătoreşti şi să efectueze plata cheltuielilor de judecată datorate în urma pierderii procesului cu compania austriacă.

"Domnul Hedrich a contestat în faţa instanţelor de judecată toate autorizaţiile fabricii de cherestea Holzindustrie Schweighofer din Reci. Acesta este dreptul dumnealui, iar Holzindustrie Schweighofer a gestionat toate litigiile cu convingerea că argumentele pe care le are - conform cărora acţionează întotdeauna în conformitate cu prevederile legale şi regulamentele în vigoare în ţările în care activează - vor avea succes. Ca rezultat, Holzindustrie Schweighofer a avut câştig de cauză. Solicitările domnului Hedrich au fost respinse, iar instanţele au reconfirmat legitimitatea autorizaţiilor emise pentru fabrica de la Reci. De asemenea, instanţele au decis ca toate cheltuielile de judecată să fie suportate de partea care a pierdut procesul, în speţă Neuer Weg. În acest context, domnul Hedrich trebuie să se conformeze sentinţelor judecătoreşti şi să efectueze plata cheltuielilor de judecată datorate de Neuer Weg", menţionează reprezentanţii companiei într-un comunicat de presă remis AGERPRES.

Totodată, aceştia au reiterat deschiderea către dialog şi transparenţă cu societatea civilă.

"Holzindustrie Schweighofer este dedicată unei politici de comunicare deschisă şi transparentă. Un dialog deschis cu organizaţiile non-guvernamentale este unul dintre fundamentele unui plan de acţiune pentru un lanţ de aprovizionare sigur şi sustenabil. Din acest punct de vedere, a fost instituită o politică a porţilor deschise pentru ONG-uri. Sprijinul autorităţilor în lupta împotriva fenomenului tăierilor ilegale este de o deosebită importanţă pentru Holzindustrie Schweighofer. Compania i-a invitat pe domnul Hedrich şi pe preşedintele Neuer Weg, domnul Klein, de mai multe ori să discute deschis şi transparent orice subiect. Aceste invitaţii au rămas fără răspuns sau au fost respinse. Dacă cineva refuză să discute şi ne acţionează în judecată, vom face, bineînţeles, uz de dreptul nostru la apărare, ceea ce s-a întâmplat şi în acest caz. Totuşi, reiterăm public invitaţia noastră la dialog deschis şi sperăm că vom primi un răspuns pozitiv din partea Neuer Weg", se mai arată în comunicat.

Răspunsul Holzindustrie Schweighofer vine după ce Fundaţia Comunitară Covasna (HKA) a demarat, miercuri, o campanie de strângere de fonduri pentru susţinerea activistului civic Hans Hedrich, care, în urma pierderii unui proces cu firma austriacă, a fost obligat de Tribunalul din Viena să plătească circa 4.000 de euro cheltuieli de judecată.

În semn de solidaritate, Fundaţia Comunitară Covasna şi-a propus să adune 2.000 de euro în cadrul acestei campanii, care se va încheia vineri.

Hans Hiedrich a declarat recent, în cadrul unei conferinţe de presă susţinute la Sfântu Gheorghe, că procesul a fost pierdut "strict pe motive de procedură", nu pe fond şi a adăugat că firma austriacă a decis să îl execute silit la trei ani distanţă de la pronunţarea sentinţei, fapt ce îl determină să creadă că este o tentativă de "constrângere" în vederea renunţării la continuarea acţiunilor sale în instanţă. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa