Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

Homor: Demararea lucrărilor de reabilitare a autostrăzii A2 se va face cel mai devreme în luna septembrie

Autoritățile exclud faptul că traficul rutier pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, va fi afectat de lucrări de reabilitare în perioada estivală, cu atât mai puțin că acest sector de 40 de kilometri va fi închis circulației în perioada 1 mai - 1 septembrie 2016, demararea acestui proces având loc cel mai devreme în luna septembrie.

"În data de 23 martie 2016, Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis un comunicat de presă prin care anunța alocarea fondurilor necesare pentru demararea lucrărilor de reabilitare pe Autostrada A2, tronsonul Drajna-Lehliu, pe o lungime de 40 km. De asemenea, în același comunicat de presă a fost punctat faptul că, pentru realizarea acestei lucrări de reabilitare, este necesară organizarea unei proceduri de licitație, care 'ar putea dura conform prevederilor legale până la 120 de zile, cel puțin'. În fapt, prin declarația sa, domnul Cătălin Homor, director general al CNADNR, a menționat că este exclus ca traficul rutier să fie afectat în perioada estivală și, mai mult decât atât, nu a afirmat că acest sector de 40 km va fi închis circulației în perioada 1 mai — 1 septembrie 2016", atrage atenția Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR), într-un comunicat remis luni AGERPRES.

În comunicatul CNADNR, Cătălin Homor se declară indignat de informațiile apărute în spațiul public prin care "este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituții ale statului".

"Sunt indignat și consternat de ultimele informații eronate, chiar cu bună știință, vehiculate în spațiul public prin care, din nou, este denigrată activitatea Companiei chiar de către instituții ale statului. Am anunțat alocarea unor fonduri pentru reparațiile atât de necesare la A2, (reparații anulate și anul trecut tot la presiunea organizațiilor din turism) și, de asemenea, am anunțat că aceste reparații vor fi executate în urma procedurii de achiziție publică", a declarat directorul general al CNADNR, Cătălin Homor.

În plus, el a subliniat că demararea lucrărilor de reabilitare a tronsonului Drajna-Lehliu se va face cu siguranță, cel mai devreme, în luna septembrie.

"Acest proces (de reparații — n. r.) nu poate fi cuprins într-un calendar foarte exact, ținând cont de momentul declanșării licitațiilor, de numărul de ofertanți, de numărul contestațiilor etc. ... Dar, luând în considerare toate acestea, demararea lucrărilor se va face cu siguranță, cel mai devreme, în luna septembrie. Asigur pe toți cei interesați și implicați de dorința CNADNR de a nu influența traficul rutier pe autostrada A2 în perioada sezonului estival. Toate aceste afirmații lansate în spațiul public au avut ca efect bulversarea opiniei publice. Repet, A2 trebuie remediat și o vom face conform planului stabilit de către Companie, începând din luna septembrie. Împreună cu Poliția Rutieră vom adopta un program de restricții în funcție de lucrările programate, astfel încât în toamna să reabilităm autostrada A2 cu un minimum de disconfort", a adăugat Homor.

Asociația Pro Infrastructura dezaprobă ferm închiderea completă a sectorului Drajna-Lehliu a autostrăzii A2 în scopul efectuării de lucrări de refacere a covorului asfaltic.

"Menționăm ca în toate statele europene, acest tip de lucrări se efectuează alternativ pe câte un fir de circulație. Nu considerăm de bun augur pentru siguranța circulației devierea întregului trafic greu pe un drum național secundar și localitățile sale aferente. Vom cere lămuriri Poliției Rutiere cu privire la această decizie", precizează Asociația Pro Infrastructura pe Facebook.

AGERPRES/(AS — autor: Oana Tilică, editor: Mariana Nica, editor online: Irina Giurgiu)


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Ce se pregătește în PSD? Firea, întâlnire de taină cu Viorica Dăncilă! Ce pun la cale? Dragnea, pe făraș?

2 EXPLOZIV! Augustin Zegrean: Modificarea Codurilor penale transformă România într-un paradis al infractorilor …

3 BREAKING Modificările CRIMINALE ale Codurilor penale au fost adoptate de Camera Deputaților, forul decizional!…

4 ALERTĂ Ei sunt cei 181 de nenorociți care-au votat Codurile Penale prin care infractorii politici scapă de puș…

5 BREAKING Președintele iese în stradă! Va anunța întrebările pentru referendumul pe justiție și va face campani…

recomandări

Te ia DNA: Mircea Man

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Ce se întâmplă când pui un GoPro pe placa de surfing