Hong Kong: Cinci responsabili ai ziarului pro-democraţie Apple Daily, arestaţi

Hong Kong: Cinci responsabili ai ziarului pro-democraţie Apple Daily, arestaţi

Cinci responsabili ai ziarului pro-democraţie din Hong Kong, Apple Daily, între care redactorul şef, Ryan Law, au fost arestaţi joi în baza "legii privind securitatea naţională", au anunţat poliţia şi presa locale, citate de France Presse.

 


Foto: (c) APPLE DAILY HANDOUT / EPA


Cei cinci au fost arestaţi în cursul unei descinderi la sediul redacţiei Apple Daily "pentru conspiraţie cu o ţară străină sau cu elemente externe de natură să pună în pericol securitatea naţională", a indicat poliţia din Hong Kong într-un comunicat.

 


Foto: (c) APPLE DAILY HANDOUT / EPA


Publicaţia, care a difuzat în direct pe Facebook înregistrări video cu raidul poliţiei la sediul său, a precizat că redactorul şef figurează printre persoanele reţinute. În imaginile difuzate, poliţiştii apar instalând un perimetru de securitate şi intrând în clădire.

 

Foto: (c) APPLE DAILY HANDOUT / EPA


Respectivele arestări constituie cea mai recentă operaţiune a poliţiei împotriva acestei publicaţii, care a acordat sprijin deplin mişcării pro-democraţie. Acesta este al doilea raid care vizează Apple Daily în mai puţin de un an.

 

Foto: (c) APPLE DAILY HANDOUT / EPA


Miliardarul Jimmy Lai, proprietarul ziarului, a fost acuzat de "conspiraţie" după un raid al poliţiei în august. El se află în prezent în închisoare în urma mai multor condamnări pentru participarea la unele dintre manifestaţiile pro-democraţie desfăşurate la Hong Kong în urmă cu doi ani. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Niciodată mai mult de o noapte” / Noi amănunte picante despre „intelectuala” lui Reghe

2 Fotografii cu Prodanca goală și cu mâna la „fofo” scăpate pe internet

3 VIDEO Priviți ce palat și-a cumpărat fugarul Rizea la Chișinău!

4 „Am decis să încercăm din nou”

5 Rareș Bogdan reacționează după noile derapaje ale Comisiei Europene privind „corectitudinea politică”