Acest site folosește cookie-uri. Prin continuarea navigării sunteți de acord cu modul de utilizare a acestor informații. Află detalii aici. De acord

HOPA! Andrei Caramitru: Bancherii lui Dragnea! Miroase a Ion Țiriac? Amănunte INCENDIARE!

Excepționale observațiile lui Andrei Caramitru despre cum erau și sunt finanțate afacerile TelDrum și ale băiatului lui Dragnea! Corectă întrebarea: De ce nu-și bagă DNA nasul și pe-acolo? Mai ales că miroase și a Ion Țiriac...

Ce scrie Andrei Caramitru:

„Newsweek și Rise ne explică cum circulau banii. CJ Teleorman dădea contracte de zeci, sute de milioane de EUR către TelDrum. TelDrum dădea scrisori de garanție către firmele lui Dragnea Jr - fără nici o logică economică. Valentin Dragnea lua așa milioane de la bănci pe firmele lui, care in final îi ajungeau în buzunar. Spălare de bani cu acte in regula.

Întrebarea este - ce bancă a facilitat toate schemele? Dacă cititi articolele de mai jos, apare un singur nume ca bancă de casă a TelDrum - Unicredit.

Mai sunt niște probleme mari de tot, pe lângă scrisorile de garanție care au permis scoaterea banilor din TelDrum către familia Dragnea:
* Unicredit a băgat TelDrum in insolvență printr-o cerere de rambursare rapidă. Conform DNA - de fapt TelDrum vroia asta ca sa scape de implicațiile anchetei, de sechestru etc. De ce a făcut Unicredit acea cerere? 
* Acum TelDrum este in insolvență. Cel mai mare creditor este Unicredit, care controlează deciziile acolo. Și - acum - TelDrum ia in continuare milioane de la CJ Teleorman. Sub management de facto al Unicredit. Cum se explică așa ceva?

Astept un punct de vedere și explicații de la Unicredit pe aceste puncte. E foarte grav - sunt teme potențial penale și de competența DNA aici.” 

Banca Ion Țiriac a fost înființată în anul 1991, iar apoi, în iunie 2005 aceasta a fuzionat cu HVB Bank România. În momentul fuziunii din anul 2005, Banca Ion Țiriac deținea o rețea de 60 de unități, active totale de 706 milioane euro (la 31 martie 2005) și o cotă de piață de 2,9%, fiind poziționată pe locul 11 în sistemul bancar din România. În același timp, HVB Bank Romania se situa pe locul 7 în topul băncilor de pe piața locală, cu total active în valoare de aproximativ 1,4 miliarde euro cu 320 de angajați în 12 sucursale și cu aproape 32.000 de clienți. În anul 2008, UniCredit Țiriac Bank a preluat sucursala din România a Banca di Roma ca parte a unei fuziuni mai ample, prin care grupul UniCredit a preluat grupul bancar Capitalia, care deținea și Banca di Roma. Banca di Roma, sucursala București, avea active de 165,3 milioane lei la sfârșitul anului 2005.

În august 2013, UniCredit Țiriac Bank și RBS România au anunțat finalizarea transferului legal al business-ului de Retail și Royal Preferred Banking al RBS (Bank) România S.A. către UniCredit Țiriac Bank S.A. și UniCredit Consumer Financing IFN S.A. În acest transfer au fost incluse creditele de uz personal, creditele Unicredit Tiriac Bank si RBS au finalizat luni dupa amiaza transferul clientilor din retailipotecare pentru investiții imobiliare, cardurile de credit, conturile curente și produsele și serviciile aferente privind depozitele, conturile de economii, cardurile de debit, creditele în descoperit de cont și serviciul iBanking.

August 2015: UniCredit Ţiriac Bank devine UniCredit Bank, după ce Ion Ţiriac a ieşit din acţionariat

UniCredit Ţiriac Bank îşi schimbă denumirea în UniCredit Bank, după ce UniCredit Bank Austria a cumpărat participaţia de 45% deţinută de Ţiriac Holdings, controlată de omul de afaceri Ion Ţiriac, şi şi-a majorat astfel participaţia la 95,6%.


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 FOTO Simona Halep / „A fost o seară magică la balul de la Wimbledon, nu o voi uita niciodată”

2 VIDEO Priviți-o cum fuge, nenorocita, când e întrebată despre 10 august și Carmen Dan! Oameni buni, a fugit de…

3 STENOGRAME Cum s-au păruit Dăncilă și Firea în CEx. Degringoladă TOTALĂ în PSD!

4 ALERTĂ CIRC în PSD! Carmen Dan demisionează de la Interne și-o atacă pe Dăncilă! „PSD a cedat în faţa lui Ioha…

5 DOCUMENT Un director de la stat din România câștigă 20.000 de euro pe lună! Cât salariul președintelui SUA!

recomandări

Te ia DNA: Iosif-Ionel TOMA

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Dacă ești miliardar te poți muta acum pe noul yacht în formă de insulă