HOPA! Arafat, tot mai încolțit de Tolontan! Nici dovezile acestea nu sunt concludente pentru procurori?

HOPA! Arafat, tot mai încolțit de Tolontan! Nici dovezile acestea nu sunt concludente pentru procurori?

HOPA! Arafat, tot mai încolțit de Tolontan! Nici dovezile acestea nu sunt concludente pentru procurori? Raed Arafat susține că n-a știut de filmul ascuns, dar folosește fotografiile făcute de același pompier operator de la Colectiv când predă „Managementul Dezastrelor” la Facultatea de Geografie! În seara dezastrului de la Colectiv, același subofițer de pompieri, operator foto-video, a făcut și filmări, și fotografii, primele cu o cameră video, celelalte, cu un aparat foto. Deși spune că nu știe nimic despre film, Raed Arafat folosește acele fotografii când predă cursul său de master!, dezvăluie Libertatea

Ieri, în cadrul conferinței de presă organizate de IGSU/ISU după imaginile publicate de Libertatea, Orlando Șchiopu, inspector-șef ISU, a punctat că el și colegii săi nu sunt pregătiți “în școală pentru dezastre”.

Raed Arafat, șeful DSU, ține însă cursuri la Masterul Managementului Dezastrelor de la Facultatea de Geografie.

Arafat apare în orarul unității de învățământ cu un curs pe care îl susține în paralel cu Irinel Precup, curs denumit “Organizarea sistemului de urgență și managementul situațiilor de urgență”. El folosește imagini luate de pompierul de la ISU – nu filmarea, ci fotografiile – din seara intervenției din Colectiv.

Libertatea a recunoscut aceste poze pentru că ele au fost primite de redacție împreună cu videoul de 20 de minute și 40 de secunde. În folderul de poze al ISU, aflat în posesia Libertatea, sunt peste 130 de poze. Dintre aceste poze, doar câteva dintre ele au fost postate de ISU încă din 2015 pe pagina de Facebook și preluate de diferite instituții media.

„Managementul situațiilor de urgență cu multiple victime”

La cursul pe care l-a susținut la instituția de învățământ pe 15 decembrie 2018, Raed Arafat a folosit fotografiile aceluiași operator pentru a ilustra cronologia momentelor intervenției din clubul bucureștean. 

Acesta prezenta, pe rând, folosindu-se de poze, secvențe ale intervenției, cu explicații pentru studenții săi. De pildă, pentru momentul orei 22.48, în care pompierii ajung la club, Arafat a adăugat trei fotografii realizate de ISU la fața locului. Arafat prezentând momentul în care pompierii ajung la club El a negat ferm că a văzut filmul. Întrebați și ei dacă Arafat l-a văzut, cei trei șefi ai pompierilor au negat că i l-ar fi dat ei, însă s-au abținut să spună dacă a plecat din ISU către șeful DSU, fără știrea lor. Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 CULISE Președintele Iohannis a decis să nu-l mai desemneze pe Cîțu premier / Care sunt variantele din PNL

2 Așa o fi?

3 Florin Călinescu l-a chemat pe Ciolacu și a dat chix cu prima emisiune

4 Dezvăluiri despre „statul” din spatele statului... / Ăsta e fostul șef al cancelariei lui Ponta

5 Da, cea din brațele lui Neymar este Vlăduța Lupău...