HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR/PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN parlamentar nu vrea să candideze împotriva lui Boc!

HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR/PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN parlamentar nu vrea să candideze împotriva lui Boc!

HOPA! Clujul, singurul mare oraș al României unde USR/PLUS recunoaște că NU poate câștiga primăria! NICIUN parlamentar nu vrea să candideze împotriva lui Boc!
 
Organizațiile clujene USR-PLUS au anunțat că vor avea o competiție internă pentru a-l desemna pe candidatul care va intra în cursa pentru Primăria Cluj, la alegerile locale programate anul viitor. Competiția ar fi de fațadă – scrie Actual de Cluj – pentru că, în realitate, președintele actual al USR Cluj, Cătălin Stegerean, s-ar fi înțeles deja cu coordonatorul PLUS de la Cluj, Dan Clinci (foto), să intre în tandem în cursa electorală din 2020, pentru Consiliul Județean, respectiv pentru Primăria Cluj.

De altfel, Cătălin Stegerean și-a anunțat oficial intenția de a candida la președinția Consiliului Județean Cluj, și rămăsese ca USR-PLUS să găsească o soluție adecvată și pentru Primăria Cluj.

Or, Dan Clinci (arhitect de profesie) nu e considerat tocmai o soluție – mai ales de către USR-iștii care au pus bazele partidului – dintr-un motiv foarte simplu. Actual de Cluj scrie că Dan Clinci ar fi un apropiat al liberalilor lui Emil Boc, fiind parte din mai toate proiectele și dezbaterile comunitare pe care le organizează oamenii lui Boc.

În mai multe rânduri, Clinci a fost surprins având o atitudine cât se poate de favorabilă la adresa Primăriei și primarului Emil Boc, USR-iștii fiind conștienți că el nu face decât să vâneze poziția de viceprimar, la mica înțelegere cu Emil Boc, longevivul edil al Clujului pe care l-ar avantaja de minune ca USR-iștii să nu-i creeze disconfortul unei opoziții serioase.

„Clinci ar face numai figurație, pentru că el nu va fi capabil să intre în opoziție cu liberalii lui Boc. Dacă USR-PLUS vrea să câștige teren la Cluj, este nevoie de un candidat combativ, nu de un candidat care cântă cum zice Boc. Pe Clinci îl interesează să primească un post de viceprimar și să stea la masa lui Boc, să facă cum zice Boc” – a comentat o sursă din USR pentru Actual de Cluj.

Dintre parlamentarii USR, nu și-a exprimat nimeni dorința, în mod deschis, de a intra într-o competiție cu Emil Boc, iar o explicație în acest sens este lipsa de încrdere în privința unei reușite electorale.

Chiar dacă rezultatele de la ultimele alegeri au demonstrat că USR are forța de a învinge PNL-ul la Cluj, când vine vorba despre candidați, nu există niciunul care ar putea fi în măsură să câștige mai multe voturi decât Emil Boc.

„Toți parlamentarii sunt conștienți că nu-l pot învinge pe Boc, prin urmare niciunul nu e dispus să se îngroape politic” – a comentat aceeași sursă pentru Actual de Cluj.

Se caută, prin urmare, o soluție de compromis, respectiv un candidat care să-și asume pierderea Primăriei, dar care în același timp să fie capabil să-i facă viața grea lui Boc, în campania electorală.

SUESA:  Actual de Cluj .




Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa