HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”

HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”

HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”.

Cristian Socol, fostul strateg economic al PSD când partidul era condus de Liviu Dragnea, anunță că un ”posibil șoc extern global” va lovi și economia românească în ultimul trimestru al anului 2020 sau primul trimestru al anului 2021, scrie G4Media.ro.

Într-o postare pe Facebook, Socol – care a plecat din funcția de consilier al premierului după condamnarea lui Liviu Dragnea – cere ”descifrarea și contracararea” șocului global de către Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială, o instituție formată din reprezentanți ai BNR, ASF și Ministerului Finanțelor.

Socol, care a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor, susține că acest comitet trebuie ca membrii Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială trebuie trași la răspundere dacă ”cand preventia si interventia nu au fost eficiente”.

”Nu as vrea sa vedem lag uri decizionale si de implementare, nu mai doresc sa citesc vulnerabilitatile economiei romanesti doar in rapoartele FMI, CE si ale altor institutii straine si nu mi-as dori sa vad “aruncatul vinii” de la unul la celalalt – un ping pong nesfarsit care ar face deliciul presei dar pe cetatenii de rand nu i-ar ajuta cu nimic”, a scris Cristian Socol.

Fostul strateg economic nu menționează în postarea sa politicile fiscale ale guvernelor PSD din ultimii 7 ani printre posibilele cauze care să favorizeze ”posibilul șoc global extern”.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 De citit! / Cele patru dorințe care stau la baza comportamentului uman / Memorabilul discurs al lui Bertrand Russe…

2 VIDEO Vicepreședintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorului, chef la Runcu la ziua unui conda…

3 Fiul sultanului din Brunei, unul dintre cei mai bogați oameni din lume, a murit la 38 de ani

4 Donald Trump ar fi folosit din nou o dublură în locul soției sale. Cum arată Melania în ultimele imagini deven…

5 Valentino Gogu, un român de 72 de ani care fugit în anii 80 în America, a rămas fără job după închiderea emble…