HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”

HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”

HOPA! Fostul strateg economic al PSD în perioada Dragnea vede o criză economică venită din extern și cere „acțiune preventivă”.

Cristian Socol, fostul strateg economic al PSD când partidul era condus de Liviu Dragnea, anunță că un ”posibil șoc extern global” va lovi și economia românească în ultimul trimestru al anului 2020 sau primul trimestru al anului 2021, scrie  G4Media.ro .

Într-o postare pe Facebook, Socol – care a plecat din funcția de consilier al premierului după condamnarea lui Liviu Dragnea – cere ”descifrarea și contracararea” șocului global de către Comitetul Național de Supraveghere Macroprudențială, o instituție formată din reprezentanți ai BNR, ASF și Ministerului Finanțelor.

Socol, care a contribuit decisiv la politicile fiscale ale PSD bazate pe creșterea rapidă a cheltuielilor statului cu salariile și pensiile în detrimentul investițiilor, susține că acest comitet trebuie ca membrii Comitetului Național de Supraveghere Macroprudențială trebuie trași la răspundere dacă ”cand preventia si interventia nu au fost eficiente”.

”Nu as vrea sa vedem lag uri decizionale si de implementare, nu mai doresc sa citesc vulnerabilitatile economiei romanesti doar in rapoartele FMI, CE si ale altor institutii straine si nu mi-as dori sa vad “aruncatul vinii” de la unul la celalalt – un ping pong nesfarsit care ar face deliciul presei dar pe cetatenii de rand nu i-ar ajuta cu nimic”, a scris Cristian Socol.

Fostul strateg economic nu menționează în postarea sa politicile fiscale ale guvernelor PSD din ultimii 7 ani printre posibilele cauze care să favorizeze ”posibilul șoc global extern”.



Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 Se întâmplă lucruri? / Se strânge robinetul?

5 Dorel Vișan, premiat de Masonerie pentru prezența la Moscova...