HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de unde a apărut ăsta?

HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de unde a apărut ăsta?

HOPA! Ministrul Economiei o face muci pe Firea și spune că bate câmpii în privința termoficării! Frate, de unde a apărut ăsta? Ministrul Economiei, Virgil Popescu, îi cere primarului Capitalei, Gabriela Firea, un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. El o acuză că lansează atacuri nejustificate pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele.
  • "Rețeaua de termoficare, aflată în administrarea Primăriei Capitalei, nu se repară cu declarații, asa cum crede Gabriela Firea. Premierul nu a făcut decât să arate problemele pe care fosta RADET nu le-a rezolvat.
  • În disperare de cauză, pentru că nu poate explica de ce nu a rezolvat problemele primarul Capitalei lansează atacuri nejustificate.
  • În calitate de ministru al Economiei si Energiei am luat măsuri ca ROMGAZ și ELCEN să asigure mijloacele necesare încălzirii, însă Primăria, prin RADET, nu s-a preocupat în nici un fel.
  • Îi cer primarului Capitalei sa prezinte un plan de reabilitare a rețelei de termoficare. Bucureștenii nu trebuie sa sufere din cauza incompetenței!", a scris duminică pe Facebook ministrul Economiei.
Mesajul acestuia are loc în contextul disputei între premierul Ludovic Orban și primarul Capitalei.

Ludovic Orban a criticat-o pe Gabriela Firea, afirmând că cine seamănă vânt culege furtună şi că rezultatele din mandatul acesteia pe proiectele de investiţii importante sunt "aproape egale cu zero". El a mai spus că situaţia din domeniul furnizării energiei termice este, de asemenea, critică.

Declarațiile premierului au stârnit o reacție virulentă a Gabrielei Firea. Ea a declarat, la Antena 3, că Orban că nu s-a schimbat deloc față de perioada în care era viceprimar, iar biroul lui "era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu țigări, numai cu persoane pestilențiale". "Țevile nu se repară nici cu whisky, nici cu alcool, nici cu cântatul la mandolină", a susținut Firea.

În fiecare săptămână sute de imobile rămân fără apă caldă și căldură fie din cauza avariilor, fie din cauza lucrărilor la rețeaua RADET.

În acest sfârșit de săptămână a avut loc o nouă averie majoră în reţeaua de termoficare pe Bulevardul Basarabia, Bucuvina, Bulevardul Nicolae Grigorescu. Oamenii au rămas fără apă caldă și căldură de vineri de la ora 14.00.

Reamintim că instanța a decis falimentul RADET în luna noiembrie, iar de la 1 decembrie servicul a fost delegat companiei municipale Termoenergetica.

În urmă cu o săptămână, după avariile în serie, RADET a convocat un comandament, prezentând, pe scenă, mai multe țevi ruginite. Șeful Termoenergetica a susținut că 176 de milioane de euro, bani europeni, vor fi folosiţi pentru înlocuirea a 202 kilometri de ţeavă, din cele mai afectate zone din magistralele Capitalei.


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

2 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

3 De citit...

4 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”