HOPA! Păpușarii i-au întors cheița lui Ponta? „Vom vedea după aceea dacă votăm”

HOPA! Păpușarii i-au întors cheița lui Ponta? „Vom vedea după aceea dacă votăm”

HOPA! Păpușarii i-au întors cheița lui Ponta? „Vom vedea după aceea dacă votăm”.
Victor Ponta a lăsat o portiță deschisă, marți seară, pentru posibilitatea ca parlamentarii din Pro România să voteze pentru învestitura Guvernului Orban în data de 4 noiembrie. Condiția pentru ca acest lucru să se întâmple, spune el, este ca liderul PNL și, totodată, premierul desemnat să schimbe miniștrii respinși la audierile din comisiile parlamentare de specialitate.

„Domnul Orban, din respect pentru Parlament, să îi schimbe pe cei respinși, pe cei 2 sau 3, și vom vedea după aceea dacă votăm la învestire. Domnul Orban nu ne-a convins absolut deloc că vrea să fie un premier pentru toți românii. Am înțeles că vrea să fie pentru PNL, dar PNL nu reprezintă toată România”, a afirmat Victor Ponta, la România TV.

În prima zi a audierilor din Parlament, marți, doar Florin Cîțu, propunerea PNL pentru portofoliul Finanțelor, a primit un aviz negativ. Ceilalți șapte miniștri propuși au primit girul consultativ al comisiilor de specialitate, astfel că vor merge cu aviz favorabil în fața plenului. Mai rămâne ca alți opt titulari de portofolii să fie audiați, miercuri. 

„După cum aţi văzut, azi la comisii unde au fost oameni de bună calitate chiar i-am votat. Mâine la Externe, am vorbit cu colegii mei, o să-l votăm pe Bogdan Aurescu. Cum aş putea să zic că e rău Bogdan Aurescu când a fost ministru în Guvernul meu. (...) Unde sunt miniştri care au probleme, cum este cel de la Dezvoltare sau cum este doamna ministru al Muncii, care va gestiona cel mai important domeniu pentru social-democraţie şi anume portofoliul Muncii, fără să aibă niciun fel de experienţă şi idei şi pregătire în acest sens, acolo sigur că nu vom vota. Mai departe aşteptăm. Înţeleg că azi a fost respins doar domnul Cîţu, nu ştiu mâine dacă va mai fi respins vreun ministru. După cum probabil ştiţi şi la Parlamentul European şi în Parlamentul României absolut toţi miniştrii respinşi de comisii au fost înlocuiţi. Eu am avut asemenea cazuri, miniştrii respinşi de comisii i-am înlocuit. Şi domnul Cioloş a avut, domnul Băsescu, toţi au avut. Evident că aşteptăm ca domnul Orban, din respect pentru Parlament, să-i schimbe pe cei doi, sau trei, sau câţi or fi, dacă sunt respinşi şi în funcţie de asta, sigur că o să decidem mai departe.

În comisii se votează miniştri şi acolo unde au fost oameni de calitate şi profesionişti, a votat pentru. Votul este pentru domnul Orban şi domnul Ludovic Orban, până în acest moment, cel puţin pe noi nu ne-a convins absolut deloc că intenţionează să fie un prim-ministru al tuturor românilor. Înţeleg că vrea să fie al PNL, dar totuşi PNL nu înseamnă toată România. Şi nu ne-a convins că are capacitatea profesională de a conduce România într-o perioadă grea, pentru că nu suntem într-o perioadă bună cum va fi nevoie de cineva să ne scoată din criză, or nu pot să girez cu votul meu o persoană – domnul Orban – care nu m-a convins.”, a declarat Victor Ponta, marți seara, la România TV.

„În cele mai multe comisii nu s-a votat politic, ci după prestația candidațiulor, care au prezentat soluții și au fixat obiective benefice pentru România”, a declarat Ludovic Orban, premierul desemnat de către președintele Iohannis, după ce miniștrii din cabinetul său au fost audiați în forurile de specialitate din Parlamentul României. O excepție a făcut-o cazul lui Florin Cîțu, care s-a lovit de un refuz politic, mai spune liderul PNL. 

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa o fi?

2 Scandalul banilor furați de securiști ia amploare / Dezvăluirile istoricului Mădălin Hodor

3 Așa arată podul care va lega Ardealul de Oltenia

4 Ăsta a fost șef SIE? / Cu un picioruș în groapă, Meleșcanu face valuri în paharul cu apă...

5 Cum își amenințau victimele interlopii Kiss și Gumi / Amănunte terifiante