HOPA! Prima fotografie cu președintele și soția la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei

HOPA! Prima fotografie cu președintele și soția la ceremonia de întronare a împăratului Japoniei

Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei2.500 de oaspeţi din 190 de ţări
Japonia are de marți un nou împărat. În cursul dimineții, a avut loc ceremonia de întronare a lui Naruhito, moment la care au asistat 2.000 de invitați din 180 de țări. Printre ei, şi preşedintele Klaus Iohannis şi soţia sa, Carmen Iohannis.

Președintele a postat pe pagina de Instagram o fotografie făcută la sosirea la ceremonia de întronare a Împăratului Japoniei, relatează  Digi24.ro .

A fost o ceremonie solemnă și plină de tradiții seculare, în timpul căreia Naruhito a fost îmbrăcat cu o robă specială, iar împărăteasa Masako a purtat un kimono tradițional multicolor, cu 12 straturi.

Ceremonia a avut loc în Sala cu Pini a Palatului Imperial, unde au fost aduse Tronul Crizantemei și perechea acestuia, tronul Împărătesei.

Al 126-lea monarh al Ţării Sorelui Răsare, Naruhito a promis că va continua misiunea tatălui său, fostul împărat Akihito.

Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei

În vârstă de 59 de ani, Naruhito este cel de-al 126-lea împărat al Japoniei și primul născut după cel de-Al Doilea Război Mondial. Acesta și-a preluat prerogativele imperiale la data de 1 mai anul acesta, după ce tatăl său, Akihito, a devenit primul monarh japonez care a abdicat în ultimii 200 de ani.

Marți, va avea loc ceremonia de întronare, care reprezintă și trecerea oficială către perioada domniei împăratului Naruhito, intitulată Era Reiwa ("de aleasă armonie"). Perioada de domnie a împăratului emerit Akihito s-a numit Era Heisei ("obținerea păcii", 1989 - 2019).

Evenimentul de marți este umbrit însă de consecințele taifunului Hagibis, care, în urmă cu o săptămână, a provocat grave distrugeri în Japonia și a ucis aproape 80 de oameni.

Din acest motiv, Guvernul japonez a decis să amâne o parte cheie din ceremonie, procesiunea cu maşinile prin centrul oraşului Tokyo, care avea scopul de a introduce publicului cuplul imperial. Aceasta a fost amânată pe 1 noiembrie.

 2.500 de oaspeţi din 190 de ţări

Aproximativ 2.500 de oaspeți, inclusiv înalți demnitari și membri ai familiilor regale din peste 190 de țări vor participa la ceremonie, care se va încheia atunci când premierul japonez Shinzo Abe va rosti cuvântul "banzai" ("Trăiască împăratul!") de trei ori.

Ziua se va încheia cu un banchet la care sunt invitați înalții demnitari, de la prințul Charles al Marii Britanii la premierul sud-coreean Lee Nak-yon, și membri ai Guvernului japonez, la un hotel din Tokyo.

Tot în cadrul festivităților, sute de mii de persoane condamnate pentru delicte minore vor fi grațiate.

Împăratul Naruhito, în vârstă de 59 de ani, educat la Universitatea Oxford din Marea Britanie, și-a anunțat intenția de a continua munca tatălui său.

Politica Japoniei se bazează pe un sistem multipartinic, parlamentar și reprezentativ al unei monarhii constituționale. Puterea executivă este deținută de guvern, iar Constituția japoneză din 1947 i-a limitat rolul împăratului la cel de "simbol al statului și al unității poporului japonez".

Familia imperială a Japoniei se confruntă cu o delicată problemă a succesiunii, în condițiile în care moștenitorii sunt aleși numai dintre descendenții de sex masculin.

Dintre cei 19 membri în viață ai familiei imperiale a Japoniei, doar trei sunt de sex masculin. Astfel, lui Naruhito - care are o fiică în vârstă de 17 ani, Aiko - îi succede fratele său, prințul moștenitor Akishino, în vârstă de 53 de ani, și fiul acestuia din urmă, Hisahito, în vârstă de 13 ani.



Citește și:

populare
astăzi

1 Horoscop luni, 18 martie. O zodie va fi trădată de cineva drag. Peștii vor avea parte de o surpriză

2 VIDEO Milionarul cu șase clase, o nouă aroganță

3 VIDEO Aproape interesant...

4 România construiește cea mai mare bază NATO din Europa

5 Pescobar a angajat-o pe noua Larisa