HOPA! Procuroarea PSD a CLASAT dosarul lui Timmermans în ziua în care șeful Comisiei Europene are programată o discuție cu Dăncilă pe tema OUG-ului pe Codurile penale!

HOPA! Procuroarea PSD a CLASAT dosarul lui Timmermans în ziua în care șeful Comisiei Europene are programată o discuție cu Dăncilă pe tema OUG-ului pe Codurile penale!

HOPA! Procuroarea PSD a CLASAT dosarul lui Timmermans în ziua în care șeful Comisiei Europene are programată o discuție cu Dăncilă pe tema OUG-ului pe Codurile penale! Secția specială de investigare a magistraților a clasat joi dosarul deschis pe numele lui Frans Timmermans, potrivit unui comunicat al Parchetului general. Anunțul vine în ziua în care președintele Comisiei Europene are programată o discuție telefonică cu premieurl Viorica Dăncilă pe tema ordonanței de urgență de modificare a Codurilor penale, relatează  G4Media.ro .

”Procurorii Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din justiţie din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au dispus la data de 27 martie 2019, în dosarul penal denumit generic „Timmermans”, clasarea cauzei sub aspectul comiterii infracţiunilor de abuz în serviciu, prev. de art. 297 Cod penal, fals intelectual, prev. de art. 321 Cod penal, comunicarea de informaţii false, prev. de art. 404 Cod penal şi constituirea unui grup infracţional organizat, prev. de art. 367 Cod penal, întrucât s-a stabilit că nu s-a decelat niciun element/indiciu de natură să conducă la presupunerea rezonabilă că faptele reclamate ar exista în materialitatea lor”, se arată în comunicatul Parchetului general.

Luna trecută, Secția specială de investigare a magistraților a anunțat că a înregistrat o plângere penală depusă de către Lumea Justiției, publicația de casă a PSD, împotriva prim-vicepreședintelui Comisiei Europene, Frans Timmermans, și a comisarului pe Justiție, Vera Jourova. Înregistrarea plângerii penale nu înseamnă însă că cei vizați de acest demers au dosar penal, ci este doar un prim pas procedural înainte ca procurorii să decidă clasarea sesizării sau continuarea anchetei.

Experții pe justiție ai Comisiei Europene au transmis miercuri echipei de experți trimiși de guvernul României într-o discuție la Bruxelles că proiectul de OUG pentru modificarea Codurilor Penale ”nu e ok”, au declarat pentru G4Media.ro surse politice. Mai mult, experții Comisiei Europene au înțeles că guvernul Dăncilă a vrut ”un acord de principiu” și au refuzat să-și dea acordul pe aceste modificări, potrivit surselor citate.

Reprezentanții guvernului Dăncilă le-au transmis însă experților Comisiei că nu au timp, guvernul se grăbește să adopte modificarea Codurilor penale și au insistat pentru un acord. Mai mult, delegația română le-a transmis experților europeni că modificările ar avea girul Curții Constituționale, așa că nu ar mai fi nevoie de verificări amănunțite.
În plus, prim-vicepreședintele Comisiei Europene va avea o discuție telefonică în cursul zilei de joi cu premierul Viorica Dăncilă pe tema justiției, potrivit surselor citate, în condițiile în care liderii PSD au dat toate semnalele că vor ca proiectele de OUG să fie adoptate cât mai rapid de guvern.


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 Era omul Rusiei? / O anchetă de contraspionaj duce la demiterea comandantului polonez al EUROCORPS, locotenent-generalul Jaroslaw Gromadzinski

4 Nu le zice rău Ciucă...

5 „Lebăda neagră”, noul trend pe internet după prăbușirea podului din Baltimore. Ce teorii ale conspirației circulă pe rețelele sociale