HOPA! Radu Tudor de la Antena 3, dezvăluiri-ȘOC despre Afacerea Dragnea/Corvete!

HOPA! Radu Tudor de la Antena 3, dezvăluiri-ȘOC despre Afacerea Dragnea/Corvete!

Radu Tudor de la Antena 3 anunta ca plangerea depusa la Parchetul Militar de MApN in legatura cu achizitia de corvete „nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare”. „Avand in vedere ‘subtirimea’ plangerii trimisa la Parchetul Militar, unele surse presupun ca s-a dorit in mod intentionat blocarea atribuirii licitatiei pentru corvete, cu serioase consecinte in planul securitatii si apararii nationale, date fiind serioasele dificultati ale Fortelor Navale Romane pentru indeplinirea misiunilor nationale si aliate in Marea Neagra. Probabil urma sa castige ‘cine nu trebuia'”, mai scrie Radu Tudor.

„Potrivit unor surse judiciare, suspendarea procedurii privind achizitia de corvete de catre Ministerul Apararii Nationale s-a facut in urma unor “suspiciuni” ale secretarului de stat, sef al Departamentului Armamente din MApN, Andrei Ignat.

Stoparea procedurii nu are legatura cu reclamatia depusa la instanta de catre Santierul Naval Constanta, detinut de omul de afaceri Gheorghe Bosanceanu prin intermediul unui vehicul offshore din Cipru. SN Constanta este partenerul companiei franceze Naval Grup pentru aceasta licitatie. Justitia nu a pronuntat nici o solutie pana in prezent la plangerea companiei detinuta de miliardarul roman cu domiciului in Monaco.

Surse mentionate afirma ca plangerea depusa la Parchetul Militar de secretrul de stat Ignat nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare. Drept pentru care procurorii militari au decis sa nu o inregistrare ca pe o plangere penala, ci o trateaza ca pe o lucrare la capitolul “diverse”.

In plangerea MApN se mentioneaza destul de vag despre “incalcarea unor regulamente in timpul licitatiei” si se face trimitere la posibile “scurgeri de informatii” in timpul procedurii. De vreme ce MApN a trimis o astfel de sesizare la Parchetul Militar, suspiciunea sefului Departamentului Armamente se indreapta spre subordonatii sai militari. Fara insa a preciza clar : cine, cum, unde.

Plangerea MApN mai implica si alte elemente chestionabile, sesizate si de procurorii militari :

Daca secretarul de stat Ignat invoca incalcarea unor regulamente, de ce nu a fost sesizat ministrul apararii, pentru a se dispune unele masuri administrative impotriva celor suspectati?
Daca se vorbeste despre scurgeri de informatii, exista un raport al organului specializat – Directia Generala de Informatii a Apararii?
Daca s-a trimis o plangere la Parchetului Militar, exista o cercetare prealabila a organismului de specialitate al MApN, Directiei de Prevenire si Investigare a Coruptiei si Fraudelor, subordonata direct ministrului apararii?
Avand in vedere “subtirimea” plangerii trimisa la Parchetul Militar, unele surse presupun ca s-a dorit in mod intentionat blocarea atribuirii licitatiei pentru corvete, cu serioase consecinte in planul securitatii si apararii nationale, date fiind serioasele dificultati ale Fortelor Navale Romane pentru indeplinirea misiunilor nationale si aliate in Marea Neagra.

Probabil urma sa castige “cine nu trebuia”. Decizia fiind stoparea licitatiei si amanarea pana la calendele grecesti a procedurii de achizitie a corvetelor, in speranta unei anulari in instanta in urma unei lucrari penale.”, scrie Radu Tudor pe  Blogul său Radu-Tudor.ro .

Jurnalistul Mircea Marian: Lui Livache nu i-au ieșit smenurile

„Până și Radu Tudor, cadru de nădejde la A3 și cine știe pe unde..., scrie că ministerul Apărării nu avea motive să blocheze licitația pentru corvete, iar plângerea depusă la parchet e o frecție, un pretext: “Surse mentionate afirma ca plangerea depusa la Parchetul Militar de secretarul de stat Ignat nu are elemente consistente si ridica unele semne de intrebare. Drept pentru care procurorii militari au decis sa nu o inregistrare ca pe o plangere penala, ci o trateaza ca pe o lucrare la capitolul diverse”!
Mai clar: practic nici măcar nu există o plângere care să justifice blocarea licitației.
Lui Livache nu i-au ieșit smenurile, iar Leș s-a executat si a blocat licitatia. Nu aveau motive să o anuleze, așa că au inventat basmul cu plângerea penală.
După cum ați citit, doar Sputnik se bucură!”, a scris jurnalistul Mircea Marian pe Facebook.

Pe 20 noiembrie, fostul presedinte Traian Basescu il acuza public pe presedintele PSD Liviu Dragnea, ca intentioneaza trucarea licitatiei pentru corvete. Fostul sef de stat arata ca, prin lege, Romania poate cumpara echipamente militare fara licitatie, insa ”Daddy” a vrut o licitatie, pentru ca ”singura modalitate de a-i ferici pe olandezii de la Damen cu contractul de 1,6 miliarde dolari era o licitatie trucata”.

Basescu scria ca la finalul licitatiei, ajunsesera trei competitori: olandezii de la Damen, italienii de la Ficantieri si francezii de la Naval Grup.

„Si un novice vede la o simpla citire a numelor competitorilor ca francezii de la Naval Grup, lideri mondiali in constructia de nave militare, sunt singurii care pot construi si echipa cele 4 corvete cu tehnica de lupta si tehnologie de ultima generatie produsa in industria de aparare franceza, perfect compatibila NATO, mai ales ca producator de armament Thales detine 34 la suta alaturi de statul francez care detine 62 la suta din actiunile Naval Grup”, sustinea fostul presedinte.


Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Scandal online / Denise Rifai contraatacă „sexual”: „Nu vă căutați acum în pantaloni căci nu veți găsi mare lucru!”

2 Alexandra Stan, în centrul unui scandal cu iz moral și sexual!

3 O imagine care va aduce gheață în chiloții multor pesediști...

4 Generalul Coldea, filat și fotografiat pe aeroportul din Geneva și în avion...

5 Simplă speculație de presă?