HOPA! REVOLTĂ în USR împotriva candidaturii lui Cioloș la prezidențiale! Amănunte INCENDIARE!

HOPA! REVOLTĂ în USR împotriva candidaturii lui Cioloș la prezidențiale! Amănunte INCENDIARE!

HOPA! REVOLTĂ în USR împotriva candidaturii lui Cioloș la prezidențiale! Amănunte INCENDIARE! Cine negociază încheierea alianței politice dintre USR și PLUS: Cioloș a luat-o în echipă pe Oana Bogdan, dar nu a anunțat acest lucru oficial. Liderii de organizații județene ai USR nu îl vor pe Cioloș candidat la prezidențiale.

Echipa PLUS care va negocia cu USR încheierea unei alianțe politice care să vizeze participarea împreună a celor două partide la alegerile care urmează anul acesta și anul viitor este compusă din Oana Bogdan,Dragoș Pîslaru, Dragoș Tudorache, Victor Giosan, Andrei Lupu și Tiberiu Petrescu, a declarat surse din conducerea partidului pentru G4Media.ro .

 Echipa a fost aleasă personal de Dacian Cioloș și confirmată prin vot de Consiliul Național al PLUS, fără ca numele membrilor echipei de negociere să fie făcute publice.

De partea cealaltă, USR și-a ales membrii echipei de negociere prin vot în cadrul unei ședințe a conducerii centrale a partidului împreună cu liderii de organizații județene, care a avut loc la Brăila.

Potrivit unui comunicat transmis de USR imediat după alegerea echipei de negociere, membrii acesteia sunt sunt Lucian Stanciu-Viziteu, deputat USR, Cosette Chichirău, deputat USR, Allen Coliban, senator USR și Cristian Moș, președinte USR Timiș. Echipa urmează să fie completată săptămâna aceasta cu încă doi membri din partea conducerii centrale a partidului.

Scopul declarat al negocierilor dintre USR și PLUS este încheierea unei alianțe politice în cadrul căreia cele două partide să participe împreună la toate alegerile care urmează în perioada următoare: prezidențiale, locale și parlamentare.

Potrivit unor surse din USR, la dezbaterile de sâmbătă de la Brăila mai mulți lideri de organizații județene au cerut insistent ca echipei de negociere cu PLUS să i se dea mandatul clar de a nu-l accepta pe Dacian Cioloș drept candidat comun pentru alegerile prezidențiale din toamna acestui an. Potrivit surselor citate, liderii județeni ai USR îl dorec drept candidat comun pe Dan Barna. Solicitările nu au fost supuse votului.

Oana Bogdan, o nouă idee controversată

Oana Bogdan, membru în conducerea centrală a PLUS și numită de Cioloș în echipa de negociere a alianței cu USR, s-a remarcat zilele trecute printr-o nouă postare controversată pe Facebook.

Ea a scris că programul politic al PLUS este construit în sensul unui model bazat pe creșterea stării de bine a oamenilor mai degrabă decât pe productivitate și creștere economică.

Oana Bogdan, numită de Dacian Cioloș ”roata motrice” din spatele partidului a fost ținta unor critici dure după ce a făcut o serie de afirmații precum renunțarea la proprietate sau traiul în grupuri în loc de cupluri.



Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...