HOPA! SURPRIZE în declarația de avere a fostului președinte Traian Băsescu!

HOPA! SURPRIZE în declarația de avere a fostului președinte Traian Băsescu!

Surprize-surprizuțe în declarația de avere a fostului președinte Traian Băsescu! Agenția Națională de Integritate (ANI) a început să publice declarațiile de avere și interese ale candidaților la alegerile parlamentare.

Sumele deținute în conturi de Băsescu s-au majorat cu circa 200.000 de euro, iar colecția sa de ceasuri și de bijuterii a crescut în valoare. În plus, veniturile sale sunt substanțial mai mari, întrucât el beneficiază de o indemnizație egală cu cea de șef al statului. În august 2015, premierul interimar Gabriel Oprea a majorat, prin ordonanță guvernamentală, cu circa 350% indemnizațiile unui grup de 69 de demnitari, printre care și președintele României.

Dacă în decembrie 2014, când a plecat de la Cotroceni, Băsescu avea în conturi  circa 73.000 de dolari, acum el declară circa 220.000 de euro în diferite conturi, plus 57.000 de dolari. O parte din sumă provine probabil din vânzarea unui apartament din Constanța, pentru care a primit 38.000 de euro.

O altă noutate este un împrumut acordat în nume personal fiicei sale Ioana Băsescu, dezvăluie  România Liberă .

Împrumutul, în valoare de 565.000 de lei, a fost acordat în iulie 2014 – deci nu apare în declarațiile de avere din perioada în care a fost președintele României, care acoperă anul financiar precedent – și a fost returnat integral în 2015.

În plus, colecția de ceasuri a actualului lider PMP a crescut în valoare cu 5.000 de euro, iar cea de bijuterii cu 3.000 de euro. Veniturile lui Băsescu sunt: 68.200 lei - pensia pe ultimele 22 de luni, precum și 208.215 lei -, indemnizația de fost președinte, tot pe o perioadă de 22 de luni, adică de la plecarea de la Cotroceni până în octombrie 2016. Potrivit legii foștilor șefi de stat, el are dreptul la locuință de la RA-APPS, costurile de întreținere fiind acoperite de stat, precum și de mașină și escortă de la SPP. 


Citește și:

populare
astăzi

1 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

2 Foarte interesante amănunte...

3 „Le-am spus atunci, foarte clar: Într-o lună începe războiul”

4 VIDEO Trebuie să vedeți asta! / Cine o avea interesul ca tot ce poate elimina Rusia din Ucraina să fie dat doar cu pipeta?

5 Nu le zice rău Ciucă...