Hopa!/Rothschild, interesată de Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România

Hopa!/Rothschild, interesată de Transavia, cel mai mare producător de carne de pui din România

Cel mai mare producător de carne de pui din România, a angajat banca de investiţii Rothschild pentru a testa piaţa în privinţa unui eventual interes pentru achiziţia companiei.

Demersul a început la finalul anului trecut, iar pe piaţă circulă între consultanţi şi potenţiali investitori dosarul de prezentare a companiei Transavia, au precizat surse din piață, citate de Ziarul Financiar.

Acest demers nu înseamnă neapărat că se va ajunge la o tranzacţie de vânzare a Transavia. Omul de afaceri Ioan Popa, proprietarul companiei din Alba, dorește să vadă care este evaluarea din piață a companiei.

Transavia a anunțat la finalul anului trecut că va investi 17 milioane de lei în modernizarea unei linii de procesare carne de pui în produse elaborate, complet automatizate, care va permite companiei dublarea capacității de procesare de carne de pui. Pentru această investiție, compania a aplicat în 2022 pentru un ajutor de stat de 8,8 milioane lei. Reprezentanții Transavia a declarat că această investiție, care va fi finalizată în 2023, se va realiza și fără ajutorul de la stat.

Transavia este liderul național al producătorilor de carne de pui. În 2021, ultimul an pentru care este public bilanțul contabil, Transavia SA a avut o cifră de afaceri în valoare de 792 de milioane de lei (peste 155 de milioane de euro) și un profit net de 100 de milioane de lei (20 de milioane de euro).

Compania are, în prezent, peste 2.300 de angajați, care activează preponderent în cele 29 ferme de creștere a păsărilor și în cele patru ferme de producție vegetală, în fabrica de nutrețuri combinate, în cele trei abatoare de ultimă generație și în fabrica de procesare a cărnii.

În fermele companiei, localizate în opt județe din Transilvania, se produc anual peste 100.000 de tone de carne de pui. Aproximativ 25% la sută din producția anuală merge către export, în mai multe state europene, în Africa și în țări din Asia.


Citește și:

populare
astăzi

1 Așa se scrie istoria, oameni buni, din lucruri mărunte și neștiute...

2 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

3 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

4 Așa o fi?

5 VIDEO București 2024...