Hopa!/Turcia refuză Rusia în privința producției comune a dronelor Bayraktar

Hopa!/Turcia refuză Rusia în privința producției comune a dronelor Bayraktar

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezvăluit recent planurile Federației Ruse de a achiziționa drone de recunoaștere Bayraktar pentru a le folosi în Ucraian.

Liderul turc a spus că Putin îi oferă o colaborare privind producția în comun a acestor arme.

În ciuda încercărilor active ale părții ruse de a achiziționa drone Bayraktar, care sunt acum utilizate efectiv de Forțele Armate ale Ucrainei în războiul împotriva Federației Ruse, Turcia nu ia în considerare încă perspectivele de cooperare cu Moscova pentru producția comună de drone.

Acest lucru a fost declarat de șeful departamentului turc al industriei de apărare, Ismail Demir, într-un interviu pentru Hurriyet.

Potrivit acestuia, departamentul aflat sub controlul său nu desfășoară nicio activitate în această direcție. „Vom lucra la aspectul tehnic al problemei”, a adăugat Demir.

Reamintim că recent Rusia și-a intensificat încercările de a achiziționa drone de luptă de producție străină. Presa a scris că Iranul a predat părții ruse un lot de drone de atac grele Shahed 129, dar această informație nu a fost confirmată oficial.


Citește și:

populare
astăzi

1 Schimbarea importantă făcută de Loteria Română în Săptămâna Mare

2 VIDEO Cea mai mare afacere a Securității / „Era o adevărată fabrică de bani. Nu știu dacă mai era cineva în România acelor ani care să câștige atât de m…

3 Horoscop vineri, 3 mai 2024. Cei din zodia Berbec fac o schimbare în viață, iar Scorpionii ignoră sfatul partenerului

4 VIDEO Ce a căutat Piedone la Istanbul?

5 S-a dat „liber la Rusia”? / „Sunt deja țări care au furnizat Ucrainei aceste arme fără condiții”