Hopa!/Turcia refuză Rusia în privința producției comune a dronelor Bayraktar

Hopa!/Turcia refuză Rusia în privința producției comune a dronelor Bayraktar

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a dezvăluit recent planurile Federației Ruse de a achiziționa drone de recunoaștere Bayraktar pentru a le folosi în Ucraian.

Liderul turc a spus că Putin îi oferă o colaborare privind producția în comun a acestor arme.

În ciuda încercărilor active ale părții ruse de a achiziționa drone Bayraktar, care sunt acum utilizate efectiv de Forțele Armate ale Ucrainei în războiul împotriva Federației Ruse, Turcia nu ia în considerare încă perspectivele de cooperare cu Moscova pentru producția comună de drone.

Acest lucru a fost declarat de șeful departamentului turc al industriei de apărare, Ismail Demir, într-un interviu pentru Hurriyet.

Potrivit acestuia, departamentul aflat sub controlul său nu desfășoară nicio activitate în această direcție. „Vom lucra la aspectul tehnic al problemei”, a adăugat Demir.

Reamintim că recent Rusia și-a intensificat încercările de a achiziționa drone de luptă de producție străină. Presa a scris că Iranul a predat părții ruse un lot de drone de atac grele Shahed 129, dar această informație nu a fost confirmată oficial.


populare
astăzi

1 Discursul unei femei simple din Republica Moldova care îi pune la colț pe rusofili. Tudor Chirilă: „Cel mai bun monolog de anul ǎsta!”

2 Pilot de bombardiere, ucis cu ciocanul în Rusia. El a omorât zeci de ucraineni în atacuri asupra unor obiective civile

3 Ce salariu are Diana Matei la Ministerul Apărării Naționale: „Trebuie să fac diferența între brut și net că habar nu am”

4 Amantlâc, fraudă și râcă la MAE

5 Jurnalist pro-rus, printre primii pe listele AUR pentru Senat. Ce declaraţii făcea la Ambasada Rusiei?