Hopa, au început să albească banii? Manda și Olguța și-au luat apartament de 250.000 de euro la Bruxelles!

Hopa, au început să albească banii? Manda și Olguța și-au luat apartament de 250.000 de euro la Bruxelles!

Hopa, au început să albească banii? Manda și Olguța și-au luat apartament de 250.000 de euro la Bruxelles!

Probabil cel mai comod europarlamentar român și-a cumpărat un apartament de un sfert de milion de euro făcând un împrumut bancar. Manda este solvabil deoarece câștigă 80.000 de euro pe an în Parlamentul European unde a fost trimis, anul trecut, de PSD, dezvăluie  Newsweek România .

În urmă cu o lună scriam că, probabil cel mai absent europarlamentar român de la muncă, este  PSD-istul Claudiu Manda a cărui activitate în forul european este inexistentă. Din informațiile publice de pe site-ul Parlamentului European reieșea că Manda are cea mai redusă activitate raportat la ceilalți colegi ai săi din România.

Întrebarea de 80.000 de euro

După un an de mandat la Bruxelles, activitatea sa oficială constă „într-o întrebare orală” despre „Funcționarea pieței interne”. Manda a vrut să știe cum vor fi afectate firmele de transport după ce a fost votat „Pachetul privind mobilitatea I referitor la detașarea șoferilor, perioadele de conducere și perioadele de repaus și adaptările la evoluțiile din sectorul transportului rutier.”

Manda a mai propus, pe 12 decembrie și „Rezoluția Parlamentului European referitoare la comemorarea celei de a 30-a aniversări a revoluției din România din decembrie 1989”. Rezoluția a fost semnată de majoritatea europarlamentarilor români.

Claudiu Manda nu a avut nici „contribuție la dezbaterile din plen” și nicio „întrebare cu solicitare de răspuns scris” pe toată durata mandatului.
Claudiu Manda a încasat, pentru primul an de europarlamentar, în jur de 80.000 de euro net la care se adaugă diurnă, bani de cazare și transport (alte zecid e mii de ero).

Al doilea an de mandat a fost început mai curajos de Manda care, în 10 iunie 2020, a propus o rezoluție privind regimul muncitorilor transfrontalieri.

Interesat de piața imobiliară

Claudiu Manda a fost mai activ pe piața imobiliară din Capitala Belgiei unde a achiziționat, anul trecut, un apartament de numai 76 de metri pătrați. Pentru asta a luat un credit pe 25 de ani de la BNP Paris în valoare de 240.000 euro (3.200 euro/mp). Aflăm aceste amănunte din declarația de avere a soției – Olguța Vasilescu depusă în urmă cu o lună.

Din care mai aflăm că Manda nu a pus bani deoparte în primul an de europarlamentar având câteva mii de euro în cont.

Eurodeputatul Claudiu Manda nu a dorit să evalueze pentru Newsweek România primul său an din mandatul de europarlamentar.


Citește și:

populare
astăzi

1 „Bărbat de căcat ce ești / Jigodie ordinară, mort după putere și bani”

2 Mare dreptate are omul ăsta, în tot ce spune...

3 Surprinzătoarea schimbare de orientare și ton a NATO față de războiul din Ucraina

4 VIDEO Foarte interesanta ieșire la rampă a șefului spionajului militar ucrainean

5 De citit...