Hopa, Rareş Bogdan l-a descoperit pe Ponta: Credeam că în presă e plin de jivine, crocodili şi şerpi. În politică e mai rău

Hopa, Rareş Bogdan l-a descoperit pe Ponta: Credeam că în presă e plin de jivine, crocodili şi şerpi. În politică e mai rău

Hopa, Rareş Bogdan l-a descoperit pe Ponta: Credeam că în presă e plin de jivine, crocodili şi şerpi. În politică e mai rău.

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan a criticat, la gândul.ro, în termeni foarte duri marea parte a clasei politice româneşti. Astfel, fostul jurnalist susţine că, dacă în trecut credea că presa e plină de „jivine, crocodili şi şerpi”, acum consideră că mediul din presă este „paradis” iar componenţii săi nişte „îngeraşi” în comparaţie cu politicienii români.

„Eu credeam tot timpul că în presă e plin de jivine, e plin de crocodili, e plin de şerpi. Nooo! Nuuu - este paradis, este Rai, sunt îngeraşi. În politică? Mai mulţi nenorociţi decât în politică nu cred că există undeva. [...] Nu fac niciun pas înapoi, îi calc în picioare. Nu plec de acolo. Dacă am intrat, îi calc în picioare până se vor sătura. Nu, e ceva absolut sinistru. Sunt lipsiţi completamente de caracter, marea majoritate, lipsiţi de educaţie, de cultură. Avem o clasă politică bombardată pur şi simplu”, a afirmat fostul om de presă.

Rareş Bogdan a adăugat în acest context că în timp ce oamenii ”de foarte bună credinţă sunt marginalizaţi, îndepărtaţi”, majoritatea politicienilor români „sunt lipsiţi complet de caracter, lipsiţi de educaţie, de cultură” şi care nu înţeleg că „există onoare şi eleganţă”.

Liderul PNL a dat exemplul liderului Pro România, Victor Ponta, care, deşi iniţial declarase că susţine două tururi de scrutin, seara s-a schimbat la 180 de grade şi a votat moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Orban.

„Există oameni de foarte bună credinţă, care sunt marginalizaţi, sunt îndepărtaţi. Există oameni ... Ce mă supără pe mine, eu cred că nu au fost în viaţa lor în Marea Britanie să înţeleagă că există onoare, că există eleganţă. Eu nu cred că pe vremea lui Iorga, a lui Duca, a lui Brătianu, a lui Maniu, a lui Vaida voievod, a lui Marghiloman, clasa politică era în halul în care este clasa politică de astăzi. Nu se poate aşa ceva. Eu nu vreau să dau exemple nici din propriul partid nici din „afară” pentru că nu e corect. Dar vă spun doar o chestiune simplă: moţiunea de cenzură. Iniţiem acţiunea cu două tururi de scrutin, asumarea – care este un act de mare curaj a oricărui Guvern. [...] Noi ne asumăm asta, discutăm cu toate forţele politice şi „prietenul” Victor Ponta, spre exemplu, vorbeşte cu noi şi spune: „Aoleu, două tururi de scrutin - obligatorii! Sunt obligatoriii două tururi de scrutin să întărim democraţia, să facem mai mare legitimitatea primarului, [..] cum să nu?! Sunt interesat total...”. Şi? S-a dat peste cap seara. A doua zi.... Ăsta e doar un exemplu, dar nu e cel mai... e doar cel mai recent”, a precizat Rareş Bogdan.

Prim-vicepreşedintele PNL a reiterat faptul că PNL doreşte să guverneze România şi „vrem să o facem bine”, doar că „PSD-ul stă cu nişte bâte şi cum încerci să mişti stânga-dreapta încearcă să te lovească”.

Întrebat dacă PNL a bătut palma cu PSD, Rareş Bogdan a răspuns: „Noi cu infractorii nu stăm de vorbă. [...] Nu poţi să te înţelegi cu PSD-ul nici dacă ai vrea, iar noi nici nu vrem”.

Interviul integral  aici


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 VIDEO Soldați ruși spunând adevărul despre ce se întâmplă cu armata lor în Ucraina

3 VIDEO Frate, nu ți-ai dori să trăiești așa ceva... Ce o fi fost în capul piloților?

4 Urmează bomba acestor alegeri? / AUR nu îndeplinește „o condiție de fond, determinantă” și toate candidaturile ar putea fi respinse!

5 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”