HORA lansează un ghid privind măsurile de siguranţă în restaurante

HORA lansează un ghid privind măsurile de siguranţă în restaurante

Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA) anunţă lansarea campaniei "Dor de bun şi bine", cu misiunea de a facilita crearea unui cadru de funcţionare în siguranţă a business-urilor din HoReCa, sector grav afectat de pandemie, potrivit unui comunicat remis, marţi, AGERPRES.

Iniţiativa are în prim-plan "Ghidul de siguranţă în restaurante", primul material din România care defineşte, într-o manieră cuprinzătoare, măsurile optime de siguranţă şi responsabilitate destinate atât operatorilor din industrie, cât şi consumatorilor, şi formulate în linie cu obiectivul naţional de a preveni apariţia unor situaţii favorabile răspândirii virusului. Ghidul este dezvoltat alături de specialiştii în servicii medicale din cadrul MedLife.

Conceput alături de Mastercard, în parteneriat cu CEC Bank, cu sprijinul PepsiCo, Up România, Coaliţia pentru Libertatea Comerţului şi a Comunicării (CLCC) şi Tazz by eMAG, proiectul este găzduit de platforma dedicată, www.dordebunsibine.ro, acolo unde sunt detaliate măsurile definite în cadrul Ghidului de siguranţă în restaurante.

Acest instrument are scopul de a susţine afacerile din industria ospitalităţii în procesul de tranziţie la un model de business adaptat la noua realitate impusă de pandemia COVID-19. Materialul acoperă aspecte esenţiale precum: practica optimă pentru curăţenie şi dezinfecţie, gestionarea obiectelor utilizate în comun, importanţa ventilaţiei şi a sistemelor de aer condiţionat, regândirea spaţiilor şi a procedurilor, alături de managementul şi instruirea angajaţilor.

De asemenea, ghidul încurajează consumatorii să adopte conduita optimă în această perioadă, prin respectarea măsurilor de prevenţie adecvate în spaţiul public.

"Sectorul HoReCa a resimţit impactul pandemiei încă din primul moment, iar efectele negative s-au intensificat odată cu evoluţia situaţiei epidemiologice şi a restricţiilor aferente, industria aflându-se acum în cea mai neagră perioadă a sa din istoria recentă. A devenit, astfel, clar faptul că actualul context impune articularea unui cadru sigur de funcţionare, la care să adere toţi operatorii şi clienţii, astfel încât, împreună, să limităm riscurile şi să ne protejăm reciproc. Este foarte important să ne gândim şi la faptul că HoReCa înseamnă mai mult decât hoteluri, restaurante, cafenele: industria funcţionează datorită unui sistem amplu de producători, furnizori şi parteneri care au avut, de asemenea, foarte mult de suferit în ultima perioadă. 'Dor de bun şi bine' rezumă cele două componente esenţiale care definesc acum industria: preparate unice imposibil de replicat gătind acasă (BUN) şi necesitatea asigurării unei stări de bine clienţilor, prin conectarea emoţională şi socială, facilitată într-un mediu sigur, adaptat contextului actual (BINE). Suntem recunoscători partenerilor noştri privaţi şi instituţionali care au asigurat resursele şi expertiza necesară pentru a construi acest demers", a declarat Daniel Mischie, preşedintele HORA.

Ghidul de siguranţă în restaurante poate fi descărcat integral de pe website-ul campaniei, alături de un poster care ilustrează măsurile de siguranţă şi care poate fi afişat în toate locaţiile din industria locală HoReCa ce aderă la iniţiativa ''Dor de bun şi bine'' şi doresc să îşi protejeze clienţii prin implementarea tuturor măsurilor preventive necesare.

"Încă din primele zile de pandemie, noi, MedLife, am ştiut cât de important este să fim alături de partenerii noştri de business şi să le oferim sprijinul pentru ca aceştia să îţi desfăşoare activitatea în condiţii de siguranţă pentru angajaţi şi clienţi, deopotrivă. Sectorul HoReCa, unul dintre cele mai afectate de criza sanitară, a reprezentat o prioritate pentru noi, motiv pentru care ne-am implicat în demersul HORA privind elaborarea primului ghid de siguranţă în restaurante, un proiect pilot care cuprinde informaţii şi recomandări, atât pentru cei din industrie, cât şi pentru consumatori. Avem încredere că astfel de proiecte vor ajuta nu doar industria HoReCa, ci vor contribui la repornirea economiei în ansamblu. Doar prin responsabilitate şi respectarea măsurilor vom putea învinge această pandemie şi ne vom putea întoarce la normalitate", a declarat Mihai Marcu, preşedinte şi director general al MedLife Group.

Campania "Dor de bun şi bine" este dezvoltată pe trei piloni, prin mesaje şi conversaţii dedicate măsurilor de siguranţă din conţinutul ghidului, preparatelor delicioase pregătite în localuri din România, respectiv complexităţii structurii de operatori care asigură funcţionarea industriei. Platforma campaniei găzduieşte şi o colecţie de vizualuri care conţin fotografii din restaurante şi localuri din Bucureşti şi alte destinaţii din România, cu angajaţi reali şi preparate din meniul aferent, imaginile fiind realizate special pentru acest proiect.

"Mastercard este un partener de tradiţie al industriei HoReCa, iar prin natura activităţii companiei noastre am înţeles foarte bine magnitudinea implicaţiilor financiare, precum şi logistice, determinate de limitările de funcţionare din ultimul an. De aceea, ne-am concentrat eforturile pentru a contura, alături de HORA, iniţiativa 'Dor de bun şi bine', care îşi propune să contribuie la adaptarea şi repornirea acestui sector, precum şi să (re)conecteze oamenii cu experienţele de nepreţuit de care obişnuiau să se bucure în voie, anterior, la restaurant - de această dată, în locaţiile responsabile, pregătite să le asigure un cadru sigur, adaptat vremurilor pe care le traversăm. Cheia pentru depăşirea provocărilor este, şi de această dată, solidaritatea, iar implicarea Mastercard are rolul de a construi un viitor mai bun, mai sigur, pentru sectorul local de ospitalitate şi pentru întreaga comunitate", a declarat Cosmin Vladimirescu, Country Manager România şi Croaţia, Mastercard.

"Este de departe cea mai mare criză cu care s-a confruntat industria HoReCa de la debutul pandemiei şi până astăzi. Principiul după care ne ghidăm la CEC Bank este că trebuie să fim alături de clienţii noştri la bine şi la greu. Anul trecut, în cele mai dificile momente, am încercat să găsim soluţii pentru toţi clienţii, inclusiv pentru cei din domenii foarte grav afectate; şi nu ne-am oprit nicio zi din a finanţa industria HoReCa. Acest sector este o sursă de inspiraţie pentru noi toţi. Pentru că a rezistat, pentru că s-a adaptat şi s-a reinventat, pentru curaj şi pentru ambiţie", a declarat Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank.

HORA, Organizaţia Patronală a Hotelurilor şi Restaurantelor din România, este autoritatea reprezentativă a industriei ospitalităţii româneşti, având misiunea de a susţine şi de a promova interesele şi valorile comune ale membrilor săi pe plan naţional şi internaţional.

Organizaţia numără peste 100 de membri şi îşi propune să redefinească industria ospitalităţii româneşti pe coordonatele etice, economice şi culturale pe care le merită. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO NGAD, avionul hibrid de luptă invizibil de generația a 6-a. Zboară în escadrilă de drone

2 VIDEO „Dihăniile” HIMARS au „vizitat” un mare depozit de echipamente militare rusești. Nimic n-a rămas

3 Putin a fugit din Moscova imediat după ce a decretat mobilizarea. Trei surse confirmă locul în care „s-a retras“ președintele rus

4 VIDEO Priviți, un rus și-a împușcat comandantul, la un birou de înrolare din Siberia!

5 Bursa de la Moscova s-a prăbușit! Este la cel mai scăzut nivel de la începutul ofensivei din Ucraina