Horia Tecău a jucat tenis cu ambasadorul Japoniei la Complexul Sportiv Dinamo

Horia Tecău a jucat tenis cu ambasadorul Japoniei la Complexul Sportiv Dinamo

Jucătorul Horia Tecău a schimbat câteva mingi cu ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, pe un teren de zgură din cadrul Complexului Sportiv Dinamo din Capitală în cadrul unui eveniment organizat în contextul Jocurilor Olimpice de la Tokyo care s-ar fi aflat în desfăşurare în aceste zile, dar au fost amânate din cauza pandemiei de coronavirus.

Horia Tecău a evoluat alături de soţia ambasadorului, Chiyoe Noda, în timp ce de partea cealaltă a fileului s-au aflat ambasadorul Hitoshi Noda şi antrenoarea Ilinca Popescu.

Numărul 20 în clasamentul de dublu al ATP a declarat că s-a adaptat noului program după ce Jocurile Olimpice de la Tokyo din acest an au fost amânate pentru perioada 23 iulie - 8 august 2021 din cauza pandemiei.

"A fost o onoare să primim vizita domnului ambasador aici, la Dinamo, clubul pe care îl reprezint. E prima oară când îl cunosc pe dânsul, sper ca la anul pe vremea asta să fie în tribună la Tokyo şi să ne urmărească. Ne adaptăm programului şi mai aşteptăm un an... e o schimbare masivă pentru tot sportul mondial. Ne vom pregăti încă un an şi sperăm să mergem la Tokyo împreună cu spectatorii. Există un pericol ca să nu se dispute nici anul viitor, dar nu avem ce face decât să ne pregătim şi să aşteptăm deciziile care se vor lua de cei care ştiu ce se întâmplă în lumea asta", a spus tenismanul român care i-a oferit ambasadorului un tricou cu autograf.

La rândul său, ambasadorul Japoniei la Bucureşti, Hitoshi Noda, a declarat: "Este o mare onoare să schimbăm câteva mingi cu Horia Tecău. Am încercat să fim cât mai atenţi pentru a evita o eventuală accidentare. Acesta era perioada de începere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo şi ne-am fi dorit ca acum să îi fi primit în Japonia pe toţi aceşti mari sportivi. Din păcate, acest lucru nu este posibil. Însă apreciez foarte mult iniţiativa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, a clubului Dinamo şi a lui Horia Tecău de astăzi. Îl voi susţine pe Horia şi la Tokyo, la fel ca şi pe ceilalţi sportivi români care vor participa, precum sportiva de la tir (n.r. - Laura Ilie Coman) care ştiu că are rezultate foarte bune".

Noul preşedinte al Clubului Sportiv Dinamo, Ionuţ Adrian Popa, i-a prezentat ambasadorului întregul complex din Şoseaua Ştefan cel Mare, acordându-i acestuia la final o plachetă cu însemnele grupării.

"Se poate spune şi că am deschis Jocurile la Dinamo. Suntem onoraţi că am primit vizita ambasadorului Japoniei în România. Dinamo este un brand şi ne bucurăm că foarte multe personalităţi răspund pozitiv invitaţiilor noastre", a precizat Popa.

La evenimentul de la Complexul Sportiv Dinamo din Capitală au mai participat preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, precum şi vicepreşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac.
AGERPRES (A-editor: Marius Ţone, editor online: Irina Giurgiu)


Citește și:

populare
astăzi

1 PSD și PNL vor avea candidați separați la București: Gabriela Firea și Sebastian Burduja

2 Citiți și voi cine s-a prezentat la prima recrutare de soldați organizată de MAPN în 2024

3 O informație care dă fiori / Ce știe CIA despre intențiile Rusiei în Europa?

4 AUDIO Numele lui Coldea, într-un nou scandal. Anca Alexandrescu a difuzat înregistrări depuse la DNA

5 „Dacă voiai să câștigi nu era suficient doar să-ți petreci câteva ore cu un bărbat”