Hossu: Am propus plafonarea preţurilor la energie şi gaz la nivelul celor din decembrie 2020

Hossu: Am propus plafonarea preţurilor la energie şi gaz la nivelul celor din decembrie 2020

Preşedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat, joi, că a propus, în şedinţa Consiliului Naţional Tripartit pentru Dialog Social, plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze la nivelul celor din decembrie 2020.

"Noi am propus să se stabilească astfel încât toate preţurile, şi pentru operatori economici şi pentru casnici, să fie cele din decembrie 2020, atât la energie electrică cât şi la gaz. (...) Bulversarea a plecat de la liberalizare, de la lipsa unor reglementări clare legate de acest lucru, de la neaplicarea chiar a unor legislaţii în funcţie astăzi, de la lipsa de control şi monitorizarea sistemului. Mai mult, acest lucru rezolvă şi problema ca să nu trimitem cetăţenii afectaţi de această creştere după cai verzi pe pereţi", a spus Hossu, după şedinţa care a avut loc la Palatul Victoria, cu participarea premierului Nicolae Ciucă.

El a adăugat că premierul a spus că va analiza această propunere, cu care şi reprezentanţii patronatelor au fost de acord.

"Conform articolului 4 din Legea Consiliului Concurenţei, se poate plafona preţul la un anumit nivel. Noi am cerut plafonarea temporară, care rezolvă inclusiv stoparea alergării cetăţeanului după diferite reclamaţii (...) Temporar înseamnă cel puţin 6 luni, dar după mine cel mai bine ar fi un an de zile, până la 1 ianuarie anul viitor, timp în care se poate lucra să existe şi actele normative în Parlament", a afirmat Hossu. AGERPRES/(A - autor: Dana Piciu, editor: Mihai Simionescu, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...