Hotărâre CNSU: Evenimentele private se pot desfăşura în restaurant până la ora 2,00

Hotărâre CNSU: Evenimentele private se pot desfăşura în restaurant până la ora 2,00

Guvernul a aprobat joi, la propunerea Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, ca evenimentele private, de tipul nunţilor, botezurilor etc., să poată fi desfăşurate în restaurant până la ora 2,00, prelungindu-se astfel programul restaurantelor doar pentru evenimente private cu două ore.

Prezentăm integral documentul:

"HOTĂRÂRE nr. 36 din 03.06.2021 privind propunerea adoptării unor măsuri de relaxare în contextul evoluţiei pandemiei de COVID-19 precum şi modificarea şi completarea Hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă nr. 28 din 14.05.2021

Având în vedere necesitatea reglementării unitare a măsurilor aplicabile elevilor/studenţilor şi lucrătorilor transfrontalieri care fac naveta de la şcoală/locul de muncă situat într-o ţară, la domiciliul situat într-o altă ţară, precum şi nevoia de adaptare a programului de desfăşurare a anumitor activităţi la cerinţele sociale, în conformitate cu prevederile art. 4 alin. (1) lit. c) şi art. 81 din O.U.G. nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare,

în temeiul prevederilor art. 5 alin. (3) lit. f, din Legea nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, ale art. 4 şi art. 11 alin. (1) din Legea nr. 136/2020 republicată, privind instituirea unor măsuri în domeniul sănătăţii publice în situaţii de risc epidemiologic şi biologic, ale art. 20 lit. l) din Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 privind Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, aprobată cu modificări şi completări prin Legea nr. 15/2005, cu modificările şi completările ulterioare şi ale art. 2 şi art. 4 din Hotărârea Guvernului nr. 94/2014 privind organizarea, funcţionarea şi componenţa Comitetului Naţional pentru Situaţii Speciale de Urgenţă,

Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă adoptă prezenta

HOTĂRÂRE:


Art. 1 - Se propune ca activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, organizată în cadrul evenimentelor private (nunţi şi botezuri), să fie permisă până la ora 2,00.

Art. 2 - Hotărârea nr. 28 din 14.05.2021 a Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, cu modificările şi completările ulterioare prin hotărârile Comitetului Naţional pentru Situaţii nr. 32 şi 35, se modifică şi se completează astfel:

1. La art. 3 alin. (2) se abrogă lit. e).

2. La art. 3 alin. (2) după litera s) se introduc două noi litere t) şi u), cu următorul cuprins:

t) lucrătorii transfrontalieri care intră în România din Ungaria, Bulgaria, Serbia, Ucraina sau Republica Moldova;

u) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara României, care frecventează cursurile unor instituţii de învăţământ din România, fac naveta zilnic către acestea şi prezintă documente doveditoare, sau care au de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum şi însoţitorii acestora în situaţia în care sunt minori.

Art. 3 - Prezenta hotărâre se comunică tuturor componentelor Sistemului Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, pentru punere în aplicare prin ordine şi acte administrative ale conducătorilor acestora.

PREŞEDINTELE COMITETULUI NAŢIONAL PENTRU SITUAŢII DE URGENŢÂ
PRIM-MINISTRU
FLORIN-VASILE CÎŢU".


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /