Hunedoara: Fostul om de afaceri Alin Simota, condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat

Hunedoara: Fostul om de afaceri Alin Simota, condamnat la închisoare pentru constituirea unui grup infracţional organizat

Fostul om de afaceri Alin Simota, fost consilier judeţean şi finanţator al clubului Jiul din Petroşani, a fost condamnat miercuri de Tribunalul Hunedoara la 6 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de constituirea unui grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj.

Pentru fapte similare, în acelaşi proces a mai fost condamnat Cristian Litera, fost bodyguard al lui Simota, care a primit 9 ani şi 10 luni de închisoare, şi Cătălin Pitican, membru al aceleaşi grupări, pentru care instanţa a stabilit o pedeapsă de 7 ani de închisoare.

Alte şase persoane, între care se numără fosta soţie a lui Simota şi un fost poliţist, au primit diverse condamnări la închisoare cu suspendare.

Sentinţa poate fi atacată cu apel în termen de 10 zile de la comunicare.

Dosarul a fost instrumentat de procurorii DIICOT Alba Iulia, care au arătat că gruparea infracţională era organizată "pe paliere de comandă şi execuţie" şi era specializată în acte de violenţă, şantaj, cămătărie şi înşelăciune.

Potrivit unui comunicat al DIICOT din anul 2013, la solicitarea fostului om de afaceri, membrii grupului infracţional au executat mai multe acte de violenţă, răpiri şi şantaje asupra unor persoane, cu scopul de a fi divulgate adresele unde se aflau datornici de la care Simota avea de recuperat bani sau pentru care aceştia să-şi retragă memoriile şi plângerile formulate către diverse instituţii.

Fostul om de afaceri Alin Simota a fost consilier judeţean în Hunedoara, în perioada anilor 2008-2012, iar în anul 2008 a candidat la funcţia de primar al municipiului Petroşani. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 Descoperire care dă de gândit în Brazilia...

2 O profesoară de Română care susține că „Luceafărul“ lui Eminescu este roman, greu de demis

3 VIDEO De azi se va circula pe 12 km noi din A0, permițând șoferilor o legătură pe autostradă în partea de sud a Capitalei între DN6, DN5 și DN4

4 „Dacă rămâneam cu el era vai de vieţişoara mea. Era un diavol frumos” / I-a fost amantă lui Florin Piersic timp de 9 ani

5 A început „detonarea” lui Piedone? A apărut o „personajă” nouă în peisaj...