Hunedoara: 14 persoane de la căminul de bătrâni din Baia de Criş, infectate cu COVID-19

Hunedoara: 14 persoane de la căminul de bătrâni din Baia de Criş, infectate cu COVID-19

Deva, 16 apr /Agerpres/ - Un număr de 14 persoane de la Unitatea de Asistenţă Medico-Socială Baia de Criş au fost depistate pozitiv în urma testului efectuat pentru infecţia cu noul coronavirus, pacienţii urmând să fie internaţi joi seara la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva.

Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Hunedoara Sorin Vasilescu, una dintre cele 14 persoane este o angajată a unităţii, iar restul sunt persoane în vârstă cazate în căminul de bătrâni.

"Duminică şi luni au murit trei persoane la această unitate medico-socială, toate asimptomatice. Am solicitat Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara să efectueze testarea tuturor persoanelor de la unitatea din Baia de Criş, pentru a vedea ce se întâmplă acolo. Rezultatele au venit în cursul zilei de joi, urmând ca persoanele bolnave să fie internate la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva", a declarat, pentru AGERPRES, vicepreşedintele CJ Hunedoara.

El a arătat că, în conformitate cu prevederile ordonanţelor militare, personalul angajat la căminul de bătrâni din Baia de Criş era în carantină până pe 26 aprilie, urmând ca schimbul de tură să fie efectuat ulterior pentru un alt interval de 14 zile.

Unitatea Medico-Socială Baia de Criş este cel de-al doilea cămin de bătrâni din judeţul Hunedoara unde au fost confirmate cazuri de infectare cu COVID-19, după cel din Orăştie. AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Nicușor Dan întoarce oficial spatele USR cu patru zile înainte de alegeri: Opțiunea mea pentru votul de dumini…

2 Reguli esențiale dacă ai simptome COVID, de la un medic de la Matei Balș. Cum se folosește un pulsoximetru și …

3 Pute a Rusia de la o poștă. Cu Mirel Palada pe coadă

4 Nu, nu este Carmen Dan! Este asistenta lui Vela, băgată în față să fie decorată de președinte! / Godină îi bate …

5 Nicușor Dan a concediat-o pe nașa Gabrielei Firea, care câștiga 4000 € / lună de la Primăria Capitalei