Hunedoara: Angajaţii Termocentralei Mintia şi-au primit restanţele salariale

Hunedoara: Angajaţii Termocentralei Mintia şi-au primit restanţele salariale

Angajaţii Complexului Energetic Hunedoara (CEH) şi-au primit drepturile cuvenite pentru avansul lunii decembrie, a anunţat marţi conducerea societăţii, după ce, cu o zi mai devreme, aproape 200 de salariaţi ai Termocentralei Mintia protestaseră, nemulţumiţi de întârzierea banilor.

Potrivit unui comunicat al CEH, chenzina I pe luna decembrie a fost achitată cu întârziere din cauza unui cumul de factori care ţin de perioada sărbătorilor de iarnă şi de încasările pentru energia electrică produsă de Termocentrala Mintia.

"Întârzierea la plată a fost determinată de factori obiectivi aflaţi în legătură cu zilele nelucrătoare din preajma sărbătorilor de iarnă, cu zilele de week-end ce au urmat imediat acestora, precum şi cu valoarea energiei electrice tranzacţionate pe piaţa zilei următoare, valoare care se încasează cumulat pentru acest interval", se arată într-un comunicat al CEH, remis marţi AGERPRES.

Conform sursei citate, discuţiile purtate cu angajaţii de către administratorul special al CEH, Cristian Roşu, şi directorul general, Sanuel Dioane, au permis să nu se înregistreze "disfuncţii" în activitatea de producere a energiei electrice şi termice, salariaţii termocentralei manifestând "înţelegere" faţă de situaţia dificilă cu care se confruntă Complexul Energetic.

Ministrul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri, Virgil-Daniel Popescu, a anunţat că a trimis luni Corpul de Control la CEH şi la Termocentrala Mintia, pentru a verifica aprovizionarea cu cărbune, modul în care au fost respectate procedurile de achiziţii, dar şi motivele pentru care o parte din angajaţi nu şi-au primit salariile la timp.

CEH se află în procedură de insolvenţă după ce instanţa Tribunalului Hunedoara a admis, pe 14 noiembrie 2019, cererea formulată în acest sens de către 20 de creditori ai companiei, între aceştia numărându-se Direcţia Generală a Administrare Mari Contribuabili şi Societatea Naţională de Închideri Mine Valea Jiului. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO „Ucrainenii au luat 8.000 de telefoane mobile și le-au pus pe stâlpi de doi metri, așa detectează dronele Shahed”

2 Retragerea lui Piedone a devenit o chestiune de zile...

3 Dezvăluirile neașteptate ale șefului serviciului secret din Ucraina

4 Culisele uriașului scandal care zguduie regimul Orban, în Ungaria

5 Așa o fi? /