Hunedoara: Aproape 500 de mineri, concediați colectiv de la exploatările de huilă din Valea Jiului

Hunedoara: Aproape 500 de mineri, concediați colectiv de la exploatările de huilă din Valea Jiului

Un număr de 496 de mineri de la exploatările de huilă Lonea și Lupeni au fost concediați colectiv în cadrul programului de disponibilizări al Complexului Energetic Hunedoara (CEH), cei care au plecat din sistem definitivându-și luni documentele ce țin de încheierea relațiilor de muncă în cadrul companiei.

Persoanele disponibilizate vor beneficia de plăți compensatorii și venituri de completare, a declarat, pentru AGERPRES, președintele Sindicatului "Muntele", Darius Câmpean.

"Plățile compensatorii vor fi acordate la sfârșitul lunii decembrie, cel mai târziu până la jumătatea lunii ianuarie", a arătat liderul sindical.

Potrivit acestuia, deficitul de personal de la exploatările miniere din cadrul CEH va fi completat din luna ianuarie, una dintre variante fiind preluarea unui număr de angajați de la Societatea Națională Închideri Mine Valea Jiului, companie cu care a fost semnat un protocol de colaborare.

Programul de concedieri colective de la minele Lonea și Lupeni s-a aplicat angajaților care îndeplinesc condițiile de pensionare până în martie 2018, conform criteriilor anunțate la începutul acestui proces.

De asemenea, pe listele de concedieri colective s-au aflat salariații cu aport scăzut la procesul de producție, dar și cei care suferă de boli foarte grave și nu mai pot munci.

În urma procesului de disponibilizare, numărul angajaților CEH a scăzut la circa 4.400 de persoane, dintre care minerii reprezintă peste 3.000 de salariați.

AGERPRES / (AS — autor: Sorin Blada, editor: Nona Jalbă, editor online: Ada Vîlceanu)


Citește și:

populare
astăzi

1 Cea mai mare notă luată de Piedone în viața lui a fost un 6...

2 Bilanțul după trei luni al noului comandant al Forțelor Armate Ucrainene: Armata lui Putin sângerează din greu, dar câștigă încă teren

3 STENOGRAME „Eugen Mîrtz i-a inoculat victimei ideea că prin sexul anal a salvat-o de la moarte deblocându-i o chakră ce controlează punctele vitale”

4 „A fost așa toată durata zborului de patru ore”

5 Prima intoxicare aruncată pe piață de Antena 3, un sondaj realizat de fostul ginere al lui Dan Voiculescu