Hunedoara: Autobuz cu pasageri surprins de o viitură pe un drum județean

Hunedoara: Autobuz cu pasageri surprins de o viitură pe un drum județean

Un autobuz cu 28 de pasageri care circula marți pe drumul județean dintre localitățile Lunca și Fizeș, la circa 20 de kilometri de Deva, a fost surprins de o viitură puternică cauzată de ploile torențiale și de scurgerile de ape venite în șosea de pe versanții dealurilor din jur.

În ajutorul oamenilor au sosit mai multe echipaje ale pompierilor militari din Deva, pasagerii fiind mutați, pentru siguranță, într-un camion cu care au fost transportați în cea mai apropiată localitate.

'În cel mai scurt timp, în ajutorul sinistraților s-au deplasat trei echipaje de pompieri ale Detașamentului Deva, cu un camion, o barcă, o autospecială de descarcerare grea și o ambulanță, tip B2. Înaintarea salvatorilor a fost îngreunată de nivelul apei care depășea o jumătate de metru, pe anumite porțiuni de drum', a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Hunedoara, Anemona Doda.

Niciun pasager nu a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Precipitațiile abundente care au căzut în ultimele 24 de ore pe raza județului Hunedoara au produs creșteri de debite ale râurilor și pâraielor, scurgeri de pe versanți și torenți ce au afectat localitățile Brad, Simeria, Mânerău, Josani, Cristur, Almașul Mic, Aninoasa, Peștișu Mic, Jeledinți și Mărtinești, Băița, Hărțăgani, Săliște și Ormindea.

Conform datelor stației meteo Deva, cantitatea de precipitații căzută în zonă în ultimele 24 de ore a fost de 27 l/mp.

Luna iunie a fost și cea mai ploioasă din acest an, în județul Hunedoara, meteorologii măsurând în perioada 1-14 iunie o cantitate de precipitații de 95,2 l/mp.

AGERPRES

Trimite pe WhatsApp


Citește și:

populare
astăzi

1 Cum a devenit interlopul Calu proxenetul șef din Tenerife. O fostă membră PRM, colegă de dosar

2 Șansele tancurilor rusești în fața celebrelor blindate americane M1 Abrams, care ar putea ajunge în Ucraina

3 Militarii ucraineni au distrus o stație radar de război electronic, care poate fi inclusă în categoria „arme valoroase ale armatei ruse”

4 Ce urmează după referendumuri: Novorusia, proiectul care ar deveni realitate?

5 Explozii puternice în jurul gazoductelor Nord Stream din Marea Baltică / Operatorul anunţă că acestea au suferit avarii „fără precedent”