Hunedoara: Cele două persoane infectate cu virusul COVID 19 fac parte din aceeaşi familie

Hunedoara: Cele două persoane infectate cu virusul COVID 19 fac parte din aceeaşi familie

Cele două persoane din judeţul Hunedoara la care a fost depistată prezenţa virusului COVID 19 sunt tată şi fiică, relevă un comunicat al Centrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică (CJCIP) Hunedoara transmis, sâmbătă, AGERPRES.

Potrivit documentului, întreaga familie a fost testată pentru a se afla dacă a fost infectată cu COVID 19, în cazul mamei rezultatele fiind negative.

Analizele au fost efectuate la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Prima persoană din familie care a fost depistată pozitiv la infecţia cu COVID 19 a fost tatăl, în vârstă de 45 de ani, rezultatele analizelor fiind confirmate vineri. Ulterior, sâmbătă, testele au indicat prezenţa coronavirusului şi la fiica acestuia, în vârstă de 16 ani. Cei doi au călătorit în acelaşi avion la întoarcerea din Lombardia, Italia.

"Tânăra, în vârstă de 16 ani, este asimptomatică şi va fi internată la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara, conform procedurilor. Precizăm că de la sosirea în ţară, din Italia (zona Lombardia), în data de 26 februarie 2020, întreaga familie s-a izolat la domiciliu", se arată în comunicatul CJCIP Hunedoara.

Adolescenta a fost transportată sâmbătă la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara.

Tatăl fetei este în continuare sub supraveghere medicală la spitalul de Boli Infecţioase "Victor Babeş" Timişoara. Acesta nu prezintă simptome de boală şi are o stare generală bună.

În cazul celui de-al treilea membru al familiei, respectiv mama, rezultatele analizelor au fost negative. Conform procedurilor, aceasta va rămâne în continuare izolată la domiciliu, fiind monitorizată zilnic de către personalul Direcţiei de Sănătate Publică Hunedoara.

În prezent, 114 persoane din judeţul Hunedoara sunt izolate la domiciliu, iar doi pacienţi, tată şi fiică, au fost internaţi la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara. AGERPRES


Citește și:

populare
astăzi

1 Israelul retrage din serviciu bateriile sale de rachete Patriot. Cum explică experții decizia și ce se poate întâmpla cu ele

2 Americanii au venit la București pentru Halep. „A fost ca și cum m-ar fi lovit un camion”

3 Misterul bărbatului răpit din parcarea Cortina Residence din Sectorul 1

4 „Încercați să deschideți negocierile, implicați-i pe chinezi și puneți arma pe masă”

5 O știre pozitivă despre România