Hunedoara: Încă 40 de persoane au fost audiate de poliţişti după incidentele violente din ajunul Paştelui

Hunedoara: Încă 40 de persoane au fost audiate de poliţişti după incidentele violente din ajunul Paştelui

Încă 40 de persoane au fost audiate de poliţişti după incidentele violente care au avut loc în ajunul Paştelui într-un cartier din municipiul Hunedoara, cercetările fiind parte a unui dosar penal deschis pentru comiterea infracţiunilor de ultraj, distrugere şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

"În urma activităţilor investigative, poliţiştii au aplicat 10 sancţiuni contravenţionale, în valoare de 16.200 lei, pentru nerespectarea prevederilor ordonanţelor militare în vigoare, faţă de persoane care nu şi-au justificat prezenţa în zona străzii Batiz, cu ocazia incidentelor menţionate", a informat marţi Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Hunedoara.

Pe 18 aprilie, mai multe persoane dintr-un cartier al municipiului Hunedoara au atacat cu pietre şi obiecte contondente echipajele de poliţie aflate în zonă şi au avariat două maşini de poliţie. Incidentele s-au declanşat după ce forţele de ordine au legitimat un bărbat aflat sub influenţa alcoolului şi care nu avea asupra lui documentele prevăzute de ordonanţele militare.

O zi mai târziu, patru bărbaţi bănuiţi de comiterea faptelor ce fac obiectul anchetei au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile.

În cauză, poliţiştii continuă cercetările sub coordonarea procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara, în vederea stabilirii circumstanţelor în care au fost comise faptele şi pentru identificarea tuturor persoanelor implicate. Faţă de acestea vor fi luate măsurile legale, în funcţie de probatoriul existent, mai precizează IPJ Hunedoara. AGERPRES / (AS - autor: Sorin Blada, editor: Marius Frăţilă, editor online: Anda Badea)


Citește și:

populare
astăzi

1 VIDEO Atac cu rachete fără precedent al Ucrainei împotriva Rusiei

2 Voi ați văzut asta? / America, oameni buni...

3 VIDEO București 2024...

4 Așa o fi?

5 Misterioasa decizie a Armatei Chinei...