Hunedoara: Inundații în municipiul Lupeni; primarul a pornit sirenele de alarmă

Mai multe zone ale municipiului Lupeni au fost inundate în cursul serii de vineri, iar pârâul care străbate localitatea a ieșit din matcă, din cauza ploilor torențiale care au căzut în zona Văii Jiului, aflată sub cod portocaliu de precipitații. 

 

Sursa foto: Cristian Resmerita / Facebook

Primarul Cristian Resmeriță a declarat că, pentru prima oară după război, au fost pornite sirenele de alarmă pentru ca populația să fie prevenită în ceea ce privește fenomenele meteo periculoase.

''Am avut inundații foarte mari în perioada 15-16 iunie. Acum se repetă același scenariu. Avem un sistem performant de alarmare a populației. A fost pentru prima oară, după război, când am pornit sirenele de alarmă, în adevăratul sens al cuvântului'', a declarat pentru AGERPRES edilul.

Autoritățile locale au mobilizat toate echipele disponibile la primărie și la societatea de gospodărire a apelor, dar și cetățenii, pentru a interveni unde este cazul și pentru limitarea pagubelor produse de inundații.

''Sunt ape care vin de peste tot. Se pare că în momentul de față (la ora 21,30, n.r.) situația s-a mai potolit puțin, dar plouă. Ceea ce este mai rău este că vârful codului portocaliu se anunță între 24,00 și 2 noaptea și între 3 și 7 dimineața. Deja am avut zone inundate. Situația este foarte grea'', a explicat primarul municipiului Lupeni.

El a susținut că nu a fost cazul să fie evacuate persoane, dar autoritățile sunt pregătite și pentru o astfel de situație.

În plus, pe pagina sa de socializare, primarul Cristian Resmeriță a făcut apel la cetățeni să vină alături de autorități pentru a interveni acolo unde este nevoie.

Inundații au mai fost semnalate vineri seara în Petroșani și Petrila.

AGERPRES


Trimite pe WhatsApp

Citește și:

populare
astăzi

1 Adevărul despre ce se întâmplă în China! Oameni buni, acolo este acum iadul!

2 Bătaie de joc! Asta ia spor de 3.000 lei pentru condiții grele de muncă!!! E angajată la Parlament și are un s…

3 VIDEO Cum construiesc chinezii un spital într-o săptămână. Imagini cu „pădurea” de excavatoare şi camioane mob…

4 Un articol devastator. Toți moldovenii ar trebui să-l citească!

5 LIVE Virusul ucigaș / 41 de morţi şi 1.300 de persoane contaminate în China. Armata trimite personal medical la…

recomandări

Te ia DNA: Cristi Bâgiu

S-a lansat Milionarul pentru Android! Descarcă din Play Store

Cea mai rapidă mașină din lume e aproape gata